Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 7 , Windows Vista Support

User Tag List

USB Ports are recognized, but when I plug antything into them, nothing happens.

This is a discussion on USB Ports are recognized, but when I plug antything into them, nothing happens. within the Windows 7 , Windows Vista Support forums, part of the Tech Support Forum category. I have a Compaq Presario CQ61-411wm with 64 bit Windows 7 installed. All the usb ports are recognized in the


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-20-2013, 04:04 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 4
OS: Windows 7



I have a Compaq Presario CQ61-411wm with 64 bit Windows 7 installed. All the usb ports are recognized in the device manager, but if I plug anything into any of the ports, nothing happens, not even a light blinking. Here is a list of things I have already tried:

-Uninstalling all the drivers in the device manager
-Updating the drivers from device manager
-Unplugging ac adapter + battery and holding down the power button for 30-60 seconds
-Going into the BIOS and seeing if the USB ports are disabled ** (see note below)
-Using different mice, thumb drives, external hard drives, etc.
-Asking the laptop nicely to make its USB ports work

If anyone has any idea how to fix this I would be soooooo grateful. I've been trying to fix this problem for over a month and I just could not find anything that would work. I am pretty tech-savvy so if any of your ideas have anything to do with opening up the laptop or soldering I am all ears. Everything else on the laptop is working fine.


** I have Insyde H20 version f.13 and there is no Advanced option so I don't know how I would be able to see if the USB ports are enabled or disabled. Any help on this would also be greatly appreciated.
tullah99 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-20-2013, 07:07 PM   #2
TSF Enthusiast
 
Tomshawk's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: California
Posts: 1,749
OS: XP, Windows7-8, Server03, Server08, SBS2008, SBS2011, Server2012

My System


Did they ever work?

If they did, do a system restore to before they stopped working and test.

You say you updated the drivers in device manager, I assume you got them from HP's website
Software & Driver Downloads Compaq Presario CQ61-411WM Notebook PC | HP® Support
__________________
MemTest86 BenchTest IMGBurn Seatools Drive Fitness DataLifeguard Connectivity Issues

I work about 60 hours a week and spend the rest of my time with Family and a couple of online communities, so please be patient when waiting for a reply
Tomshawk is offline  
Old 04-20-2013, 08:23 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 4
OS: Windows 7



I tried what you said, but the usb ports still dont respond to anything.
tullah99 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-20-2013, 09:16 PM   #4
TSF Enthusiast
 
Tomshawk's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: California
Posts: 1,749
OS: XP, Windows7-8, Server03, Server08, SBS2008, SBS2011, Server2012

My System


I know you said you have uninstalled and reinstalled the drivers but, lets do it again a little differently.

Uninstall them from device manager, then shut down the computer completely.
Disconnect the power cable, let sit off for a minute or two.

Plug it back in and power up, windows should reinstall your USB drivers, then test you device

Have your Motherboard driver CD available if you have one
__________________
MemTest86 BenchTest IMGBurn Seatools Drive Fitness DataLifeguard Connectivity Issues

I work about 60 hours a week and spend the rest of my time with Family and a couple of online communities, so please be patient when waiting for a reply
Tomshawk is offline  
Old 04-20-2013, 10:24 PM   #5
Moderator
- Microsoft Support
 
jenae's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sydney
Posts: 7,680
OS: XP, Vista, Seven, & a whole host you would never have heard of.Windows Ten 64 bit Pro



Hi, worth a shot from Tomshawks post. If no joy go to start, search and type:- folder, (press enter), open view and put a check in "show hidden files and folders" and uncheck "hide protrcted operating system files... Apply and OK out (do not forget to undo this later). Go to start search and type:- %systemroot%\inf (press enter) scroll to you find usbstor.pnf and usbstor.inf do you find them here?
__________________
jenae is offline  
Old 04-21-2013, 05:22 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 4
OS: Windows 7



Hi Jenae,
I did what you said, and yes, there is a usbstor.inf file there. Also, I did some more researching, and I found out that there could be a problem with my motherboard. I would rather not spend 200 dollars replacing the MB, when it could be possible to fix it myself. If there is a problem with my MB, then why doesnt my device manager recognize it? I'm still open to any and all suggestions.
tullah99 is offline  
Old 04-21-2013, 05:37 PM   #7
Moderator
- Microsoft Support
 
jenae's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Sydney
Posts: 7,680
OS: XP, Vista, Seven, & a whole host you would never have heard of.Windows Ten 64 bit Pro



Hi, how about usbstor.pnf? You could try to reinstall your MB chipset drivers, go to the manufacturers web site and get the latest.
__________________
jenae is offline  
Old 04-21-2013, 05:52 PM   #8
Registered Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 4
OS: Windows 7



Yes, the is a usbstor.pnf file. I have already tried updating the chipset drivers from the manufacturers website.
tullah99 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Asus P9X79 Pro USB 3.0 ports
Hi, I have Asus P9X79 Pro and all four USB 3.0 ports on the back panel suddenly slowed down to the speed of USB 2.0. Interestingly, the USB 3.0 ports on the front panel still work with the proper USB 3.0 speed. All of them were tested with at least 3 different peripheral products: 2 different...
piowoc Motherboards, Bios & CPU 5 02-26-2014 04:32 AM
upgrading to USB 3.0 - any suggestions?
I have a desktop computer in my house that is loaded with Windows 7 Ultimate SP1 x86 with the following specifications: - ASUS M2A-VM motherboard - AMD Athlon 64 X2 4200+ Dual Core CPU (codename "Windsor") at 2.2GHz - 6GB DDR2 PC2-5300 memory - Integrated ATI Radeon X1250 graphics - BIOS:...
simon726 Other Hardware Support 1 03-18-2013 05:23 PM
[SOLVED] Losing USB ports: strange
Win 7 SP1. Gigabyte GA P55a UD3R MoBo Problem: I have just discovered that I have lost partial use of my USB ports. Situation: If I go to Device Mangler, there is a long list of USB ports shown under USB Controllers: they are all shown as working correctly. However there is also a USB...
OldNick Windows 7 , Windows Vista Support 1 03-18-2013 02:29 AM
Adding USB ports
Does anybody know where I can get the needed hardware to add a pair of USB ports to the front panel of a case? The case currently has 2 usb ports and audio ports. It also has an area that is scribed out that I think could easily be broke/cut out to add the usb ports. I just need to know where to...
Carol Greene Cases and Cooling 5 01-15-2011 03:01 PM
USB Device Not Recognized
I have a Toshiba Satellite L305 with Windows XP Home Edition Service Pack 3. All of a sudden I started getting a popup warning message that says "USB Device Not Recognized. One of the USB devices attached to this computer has malfunctioned, and Windows does not recognized it. For assistance...
EMagic Laptop Support 4 01-08-2011 03:44 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 07:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts