Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 7 , Windows Vista Support

User Tag List

[SOLVED] Windows 7 Startup Problems

This is a discussion on [SOLVED] Windows 7 Startup Problems within the Windows 7 , Windows Vista Support forums, part of the Tech Support Forum category. When i start up my laptop (running Windows 7 Ultimate) the starup seems to be working fine. However, when i


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-16-2011, 02:10 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 7
OS: Win 7


Mistake

When i start up my laptop (running Windows 7 Ultimate) the starup seems to be working fine. However, when i type in my password and attempt to login, a dialouge box pops up a number of times.

The box states the program name in the top left eg.'explorer.exe' and the box says "the application was unble to start correctly".

I am able to log-in, but explorer.exe is not running and neither of the other programs that it states to have failed to startup are running either.

Any help would be greatly appreciated.
Grahamer123 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-16-2011, 02:15 PM   #2
TSF - Enthusiast
 
loda117's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Washington
Posts: 3,172
OS: Windows 8 Ent, Server 2012, 2012R2, Server 2008 R2 Stnd,

My System


Hi and Welcome to TSF

How long has this been going on? What was the last thing changed since this started to show up?

have done system restore to a previous point since the problem started?
__________________
If all else fails, read the documentation
HOW TO BURN AN ISO
HDD Diagnostic Tools
Memory Test
loda117 is offline  
Old 12-16-2011, 02:17 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 7
OS: Win 7



Earlier today it was working fine. But after i shut it down and started it up again, this prblem has occured.
Grahamer123 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-16-2011, 02:19 PM   #4
TSF - Enthusiast
 
loda117's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Washington
Posts: 3,172
OS: Windows 8 Ent, Server 2012, 2012R2, Server 2008 R2 Stnd,

My System


Can you do a system restore to any latest date but today's

System Restore - Windows 7 features - Microsoft Windows
__________________
If all else fails, read the documentation
HOW TO BURN AN ISO
HDD Diagnostic Tools
Memory Test
loda117 is offline  
Old 12-16-2011, 02:25 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 7
OS: Win 7



When I enter to do a system restore it says 'To use System Restore, you must specify which Windows installation to restore'.
Grahamer123 is offline  
Old 12-16-2011, 02:32 PM   #6
TSF - Enthusiast
 
loda117's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Washington
Posts: 3,172
OS: Windows 8 Ent, Server 2012, 2012R2, Server 2008 R2 Stnd,

My System


Can you post a screen shot?
__________________
If all else fails, read the documentation
HOW TO BURN AN ISO
HDD Diagnostic Tools
Memory Test
loda117 is offline  
Old 12-16-2011, 02:35 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 7
OS: Win 7



Nope. :/ Im using a desktop computer to post this, because I cant manage to do anything on the laptop.
Grahamer123 is offline  
Old 12-16-2011, 03:04 PM   #8
Registered Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 7
OS: Win 7



Not sure if it helps, but the three error messages i get are from 'AtBroker.exe' , 'slui.exe' and 'explorer.exe' .
Grahamer123 is offline  
Old 12-16-2011, 03:06 PM   #9
Registered Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 7
OS: Win 7



And the exact error message is 'The application was unable to start correctly (0xc000007b). Click OK to close the application.'
Grahamer123 is offline  
Old 12-16-2011, 03:18 PM   #10
TSF - Enthusiast
 
loda117's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Washington
Posts: 3,172
OS: Windows 8 Ent, Server 2012, 2012R2, Server 2008 R2 Stnd,

My System


Do you happen to have a windows 7 disc?
if so put the disc in and reboot the computer
boot from disc

and try to repair your current windows

Repair Install - Windows 7 Forums
__________________
If all else fails, read the documentation
HOW TO BURN AN ISO
HDD Diagnostic Tools
Memory Test
loda117 is offline  
Old 12-16-2011, 03:20 PM   #11
TSF - Enthusiast
 
loda117's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Washington
Posts: 3,172
OS: Windows 8 Ent, Server 2012, 2012R2, Server 2008 R2 Stnd,

My System


Do you happen to have a windows 7 disc?
if so put the disc in and reboot the computer
boot from disc

and try to repair your current windows

Repair Install - Windows 7 Forums
__________________
If all else fails, read the documentation
HOW TO BURN AN ISO
HDD Diagnostic Tools
Memory Test
loda117 is offline  
Old 12-19-2011, 03:48 AM   #12
Registered Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 7
OS: Win 7



I managed to fix my problem.

If you run windows in safe mode with command prompt, and type the command ' sfc /scannow ' , Windows will attempt to fix any problems with your system files. This is where my problem lay, and it is now fixed.
Grahamer123 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
System Restore Virus Not removed completely
I recently got a System Restore Virus and was able to remove a lot of it using Malwarebytes. My scan is now clean although my TrendMicro Software is picking up several viruses/trojans that it cannot remove and google searches are redirected. I had difficulty downloading and running dds (it runs...
tdoby724 Resolved HJT Threads 16 11-07-2011 03:04 PM
Lets try this one more time
Hello, Randomly after I start my computer (I'm probably connected to the internet too) windows shoots up "Generic Host for Win32 processes has encountered an error and needs to close". After that I receive svchost.exe - Application Errors (The instruction at "0x001a6f64" referenced memory at...
TheCommonUser Inactive Malware Help Topics 21 06-12-2011 11:10 AM
Sluggish Computer, possible virus
Hello, My computer has been running real sluggish lately and I am not sure what the problem is. At first I thought it was Maleware, but after running Malwarebyte's my computer has not gotten any better. So I am turning to you guys to see if anyone can help. Below is the DDS file. . DDS...
Suprk Resolved HJT Threads 10 06-07-2011 03:15 PM
Some kind of redirect on computer (Monster Marketplace)
I don't know how this happened, but something has gotten into my computer that constantly redirects anything I click on. If I enter a search in the box, that does OK, but whenever I click on anything, there's a high likelihood that what I've clicked on won't come up - quite often, Monster...
Calgirl Resolved HJT Threads 198 05-23-2011 07:01 AM
Fake Windows Security Program has infected my computer! Please help me remove it!
i was simply browsing the web, and when I hit a link this Windows Security scanner program popped up with several different pop ups and tried telling me my computer was infected with all these particular files. I didn't subscribe to it or anything I just clicked out of it. Now, my computer...
flip25 Inactive Malware Help Topics 4 04-12-2011 12:23 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 04:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts