Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 7 , Windows Vista Support

User Tag List

[SOLVED] Bizarre display issue

This is a discussion on [SOLVED] Bizarre display issue within the Windows 7 , Windows Vista Support forums, part of the Tech Support Forum category. Nice one for the pure genius....... Just changed from using a VGA cable to my monitor to HDMI. Nothing else


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-14-2014, 12:45 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 190
OS: Win.7 Home Premium



Nice one for the pure genius.......

Just changed from using a VGA cable to my monitor to HDMI. Nothing else is different. I am using an ASUS graphics card and all was well before. The only reason to changing to HDMI was length of cable.

Despite setting screen resolution to max, 1920 X 1080, as it was before, Windows displays on the screen with a black border round the outside, that is, not full screen.

At boot up the motherboard screen displays full screen, as does the 'starting Windows' page, but when it come to displaying anything thereafter it shows it smaller. Any ideas, guys?

Justin
Chronic Tech is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-14-2014, 04:00 AM   #2
Windows Tech Team
Networking Team |Tech
 
Join Date: Jul 2007
Location: NorthEast, Michigan
Posts: 2,255
OS: Windows 10 Pro, Linux, Windows 7 Pro. Work systems - W2K, XP, Win7, RHEL, Solaris.

My System


What is the make of the Graphics Card, and does the card have a control center for adjusting graphics settings, like nVidia, and ATI?

If there is, open the graphics control program, and look for "Scaling Options" then adjust your display.
alpenadiver is online now  
Old 09-14-2014, 07:22 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 190
OS: Win.7 Home Premium



Hello. It is an Asus card and it has an AMD control centre. I cannot find any scaling options. It only offers resolution. it is running at max, but only does full screen with the mobo screen and starting windows screen as I said. If there is this differential then surely it is Windows and not the card?

Justin
Chronic Tech is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-15-2014, 02:23 AM   #4
Windows Tech Team
Networking Team |Tech
 
Join Date: Jul 2007
Location: NorthEast, Michigan
Posts: 2,255
OS: Windows 10 Pro, Linux, Windows 7 Pro. Work systems - W2K, XP, Win7, RHEL, Solaris.

My System


Quote:
but only does full screen with the mobo screen and starting windows screen
When starting, the computer uses VGA, Windows hasn't loaded the drivers for your graphics card, yet.

Here is a link, for the Catalyst Control Center setup. It shows where to look for the scaling options.
GPU-68: How to Configure GPU Scaling Option in AMD Catalystâ„¢ Control Center

Also check that you have the most current drivers for your Graphics Card
alpenadiver is online now  
Old 09-15-2014, 02:39 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 190
OS: Win.7 Home Premium



Alpenadriver you are a gem. Thank you so much. Problem sorted.

Justin
Chronic Tech is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD display drivers uninstall issue.
So, I wanted to revert back to an old set of AMD drivers because of a potential compatibility issue with an application. Interesting thing happened when I uninstalled Catalyst Control Center + Drivers, it completely screwed up the display! Now, i've uninstalled Nvidia drivers before, and the...
Ukiah Video Card Support 4 09-24-2012 07:17 AM
Acer AL2423W LCD monitor display issue
Ever since a couple of days ago my Acer AL2423W monitor has this issue where, upon turning it on, it usually only displays the Acer logo faintly and then just all black, versus that previously it would display the Acer logo until it becomes more bright and then the display comes in correctly. These...
andrewset Other Hardware Support 1 04-25-2011 09:09 AM
dh55hc,i5 760 with radeon 5670 graphics card display issue
recently i bought a computer i5 760+dh55hc motherboard+radeon 5670 graphics card but the display is not coming in my Sony 22" tv+monitor. It gives no signal and 2 beeps occures. I have 2*2gb kingstone DDr3 ram and swaped those hoping a memory issue but the problem persist.. can u plz help me...
debapriyapal Video Card Support 2 04-17-2011 08:35 AM
laptop display issue for the below scenario,
I'm using windows XP and a dell laptop, I want to know how to change display settings for the below scenario, I want to prevent other people from watching my laptop screen, can it be done for windows XP, in Iphone 3GS, we can use a specific display mode, so only I can see the Iphone screen,...
jfsgp Windows XP Support 1 02-15-2011 01:15 AM
Laptop Display Issue Blue Screen [moved from Vista/7]
Hello Folks, Trying to fix my friends laptop but running into a weird issue. Using Windows Vista Home Premium Graphics Card is Standard Intel 945 When booting windows normally I get a solid blue screen (not BSOD) after the login screen. Boots into safemode normally. Clean for...
Bluntage BSOD, App Crashes And Hangs 0 02-09-2011 10:00 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 03:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts