Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 7 , Windows Vista Support

User Tag List

Problem can't boot into eithre normal Windows mode or safe mode

This is a discussion on Problem can't boot into eithre normal Windows mode or safe mode within the Windows 7 , Windows Vista Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hi, I have a Sony VGN-FW139E with window vista. When my computer tried to boot into Windows, it just hangs


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-10-2012, 09:57 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 3
OS: Vista


Cry

Hi,
I have a Sony VGN-FW139E with window vista. When my computer tried to boot into Windows, it just hangs on window vista loading screen.
If I selected Safe mode or Safe mode with Networking, I got this message.

Loaded: \windows\system32\drivers\crdisk.sys
Please wait…


Then it did not get any further. Is there any solution to fix this problem? Thx..
northpipeslu is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-10-2012, 10:32 AM   #2
TSF Enthusiast
 
Join Date: Dec 2011
Location: North East England
Posts: 5,919
OS: Win 7 Home Premium SP1 64bit



See if selecting Last Known Good Configuration helps.

If that doesn't work then try this Repair Install For Vista - Vista Forums
Tomken15 is offline  
Old 08-10-2012, 10:39 AM   #3
Enthusiast
 
Join Date: Aug 2004
Location: England, UK
Posts: 4,527
OS: Windows 7 x86 SP1



Could be caused by bad sectors on the hard drive so I would test it with Seagate SeaTools for DOS which runs from a bootable CD. Click "Downloads" on this page: SeaTools | Seagate

Now install IMGBurn from here: Download ImgBurn 2.5.7.0 - FileHippo.com

Use IMGBurn to create a CD from the SeaTools ISO file, then boot your Sony from it and the SeaTools drive testing software will eventually open. Select the drive to be tested and choose the long/extended test.
pip22 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-10-2012, 10:46 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 3
OS: Vista



Not working, it hangs on the loading screen
When i hit F10 during the boot process it shows the message

Edit Boot Option
Edit windows boot option for : windows setup path: \windows\system32\boot\winload.exe

[ / DETECHAL/ MINIT / REDIRECT RDIMAGEOFFSET = 8192 RDIMGELENGTH = 3161088 R DPATH= multi (0) disk (0) rdisk (0) partition (1) \ sources\ boot.wim

is my hardrive dying??
northpipeslu is offline  
Old 08-10-2012, 10:50 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 3
OS: Vista



Quote:
Originally Posted by pip22 View Post
Could be caused by bad sectors on the hard drive so I would test it with Seagate SeaTools for DOS which runs from a bootable CD. Click "Downloads" on this page: SeaTools | Seagate

Now install IMGBurn from here: Download ImgBurn 2.5.7.0 - FileHippo.com

Use IMGBurn to create a CD from the SeaTools ISO file, then boot your Sony from it and the SeaTools drive testing software will eventually open. Select the drive to be tested and choose the long/extended test.

ok, i am going to try it.
thx
northpipeslu is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Re: IE7 cannot connect with secure sites
Hi...Corday of the Internet Explorer forum site suggested that I put the DDS file and Attach files on this forum. I could not download the ark.txt from the many GMER sites that I saw. The following was sent to Corday who suggested the re-direction to the Security centre. Corday..thanks...
raringer Resolved HJT Threads 43 06-26-2012 08:33 PM
HELP PLEASE!!!!!!!
Hi, For 2 weeks now, I have a problem with my laptop. Finally I just found you via https://www.techsupportforum.com/forums/f100/malware-removal-help-438072.html] and now I began hoping (please forgive my English!!). Could you please please help me too?? I have this laptop and more or...
Vladia Virus/Trojan/Spyware Help 1 01-08-2012 08:16 AM
Internet Explorer & Dr.Watson has encountered...
Hello, I can't open most of my folders without my computer freezing up and my computer telling me that "Internet Explorer has encountered a problem and needs to close" and "Dr. Watson Postmortem Debugger has encountered a problem and needs to close". Now, I've been using Google...
JCVerkler Virus/Trojan/Spyware Help 3 11-18-2011 12:27 PM
Slow browsing
I've had somewhat slow browsing as of late. Here are my logs: . DDS (Ver_2011-08-26.01) - NTFSx86 Internet Explorer: 8.0.6001.18702 BrowserJavaVersion: 1.6.0_22 Run by marvin glick at 2:44:06 on 2011-11-02 Microsoft Windows XP Home Edition 5.1.2600.3.1252.1.1033.18.1982.1173 . AV:...
sailor86 Inactive Malware Help Topics 0 11-02-2011 12:53 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 01:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts