Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > RAM and Power Supply Support

User Tag List

Black screen when running memtest86-usb

This is a discussion on Black screen when running memtest86-usb within the RAM and Power Supply Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hi all, My computer is Windows Surface Pro4, 4G ram. I have downloaded the newest version of memtest86 from its


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-31-2018, 05:36 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 3
OS:



Hi all,

My computer is Windows Surface Pro4, 4G ram. I have downloaded the newest version of memtest86 from its website and installed it on my usb as instructed. I can access the configuration interface but the screen turns black with a keyboard symbol remained on the lower right corner when the tests start. I have searched through the internet and found similar problems posted. It seems there's a new version to get around this bug. Any help?

Thanks a lot
bencch is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-31-2018, 07:06 AM   #2
Moderator TSF
Hardware Team Moderator
 
Stancestans's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 5,119
OS: Windows 10



What version of memtest86 did you run and from which site? Download the latest version (7.5 as at today) available at https://www.memtest86.com/
Stancestans is offline  
Old 10-31-2018, 05:05 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 3
OS:



i downloaded version V7.5 from the official website https://www.memtest86.com/
and have the issue i mentioned above
bencch is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-31-2018, 08:58 PM   #4
Moderator TSF
Hardware Team Moderator
 
Stancestans's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 5,119
OS: Windows 10



Quote:
Originally Posted by bencch View Post
i downloaded version V7.5 from the official website https://www.memtest86.com/
and have the issue i mentioned above
See https://www.passmark.com/forum/memte...n-surface-book

Give the Windows Memory Diagnostics utility a go. It defaults to 2 passes, but you can access more options by pressing F1. In my experience, it has only taken 1 pass to detect memory errors, and configuring more passes or indefinite runs has never been necessary. If you've got bad ram, the errors will show up pretty soon.
Stancestans is offline  
Old 10-31-2018, 09:18 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 3
OS:



i have tried the memtest86 provided in that post. However, i can't get into the configuration interface with this new version of memtest86. My computer just boots as usual and enter windows.
bencch is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Saying no audio device, drivers are working properly?
I have Winxp, all service packs, and Sound Blaster Audigy. I have tried what I am assuming is every solution I have found in short of reinstalling XP. Making sure the right devices are started in services, un-installing/re-installing/updating drivers, and so on. One thing it probably could be is...
lsdeimos Windows XP Support 9 01-19-2014 10:46 AM
[SOLVED] Problems with staying on line with all Browsers
Hi all, I have a Compaq Microsoft Windows XP Version 2002 Service Pk 3. I checked and it said I have 11.3 GB available. I have downloaded every single Browser, IE keeps saying low on memory, no memory at line 1, 10, 22 etc. freezes up on me & boots me off line.The rest of them seem to all say:...
JoJo62 Motherboards, Bios & CPU 14 06-19-2013 07:43 AM
Internet Time Sync Not Syncing On Bootup
Clock settings say computer is set to automatically synchronize with time.windows.com and "set on a scheduled basis" but when I click change settings it tells me I don't have permission to change and contact admin. I am in my admin account. What I noticed is the clock is running like 2X it normal...
piotrowr2012 Windows 7 , Windows Vista Support 26 03-02-2013 06:06 PM
Unable to open programs
Good Morning, A friend called me the other night. He was unable to open any programs on his PC. Gets a message like: The specified service does not exist as an installed service. Click help for more information error code 0x80070424". I picked it up from him and tried to install Anti...
mrmuggyd Resolved HJT Threads 28 02-27-2013 02:34 PM
Bsod during Guild wars 2 session
Im having error often but only in this game. It say its a sync problem with my cpu. IM sorry in advance for the way i present the report but i could not figure out how to upload one of the file. there it is Rapport de diagnostics du système Ordinateur: JULIEN-PC Collecté: 27 août 2012...
passprogress BSOD, App Crashes And Hangs 6 08-29-2012 09:44 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 02:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts