Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > RAM and Power Supply Support

User Tag List

3GB Ram wanted, 2 DIMM slots?

This is a discussion on 3GB Ram wanted, 2 DIMM slots? within the RAM and Power Supply Support forums, part of the Tech Support Forum category. I'm currently running a system with 2GB of ram, and wanted to upgrade to 3 because I've begun to game


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-26-2009, 06:15 PM   #1
Guest
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 13
OS:



I'm currently running a system with 2GB of ram, and wanted to upgrade to 3 because I've begun to game quite a bit on my system. What would be a recommended setup? I have only 2 DIMM slots because of having a Micro-ATX board, so I know it would have to be 1x2gb, and 1x1gb sticks.. I'm looking for DDR2-800. I just don't feel like forking out a few hundred bucks to buy another board AND ram.

My setup:
Core 2 Duo E6750 (2.66GHz) oc'd to 3.1GHz
2x1GB OCZ DDR2-800 1.9v, 4-4-4-12 (underclocked to run 1:1 cpu:ram ratio)
EVGA 9800GT
Ultra 500-watt PSU
2 SATA HDD's
1 SATA DVD+RW
Kurtwaskilled06 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-26-2009, 09:29 PM   #2
TSF Enthusiast
 
grimx133's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Canada eh
Posts: 4,456
OS: xp mce sp2, xp pro sp2, windows 7 x86

My System


With only the 2 slots, you want to go with 2x2, for dual channel, as long as your board supports 2GB sticks. Use the configurator from the ram manufacturer's websites to find ram guaranteed to work in your board. Look for a kit in the 2x2 size. Here's some links to configurators.

Crucial - https://www.crucial.com/

Corsair - https://www.corsair.com/configurator/default.aspx

OCZ - https://conf.ocztechnology.com/index.php?c=1

Patriot - https://www.patriotmem.com/configurator/index.jsp

Geil - https://www.geil.com.tw/home

Kingston - https://www.kingston.com/

g.skill - https://newgskill.web-bi.net/bbs/G_SK...for_Memory.php

And then Newegg has it's own memory configurator where you put in the make and model and it shows which ram they sell will work. It's on the left side of the screen there.
https://www.newegg.com/Store/Category...17&name=Memory

edit - your really should include your motherboard with your specs.
grimx133 is offline  
Old 01-27-2009, 12:01 AM   #3
Guest
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 13
OS:



Oh wow. Thanks very much. I was considering 4Gigs, but I heard it wasn't too good too max it out running a 32-bit OS. And my apologies...I completely forgot. It's an EVGA NVIDIA GeForce 7100 / nForce 630i Socket lga 775
Kurtwaskilled06 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-27-2009, 12:45 AM   #4
dai
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jul 2004
Location: west australia
Posts: 78,002
OS: win 7 32x 64x rtm



2g is usually plenty for xp



dai is offline  
Old 01-27-2009, 10:54 PM   #5
Guest
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 13
OS:



well i mult-boot with two XP partitions (one for gaming/one for everything else), and one partition of vista ultimate.
Kurtwaskilled06 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 01:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts