Go Back   Tech Support Forum > Design Forum > Design Discussion & FAQs

User Tag List

Change colour of a brush in photoshop

This is a discussion on Change colour of a brush in photoshop within the Design Discussion & FAQs forums, part of the Tech Support Forum category. Hi, I was wondering how to change the colour of a brush in photoshop?


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-22-2007, 06:04 PM   #1
TSF Emeritus
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 15,079
OS: Windows 8.1



Hi,
I was wondering how to change the colour of a brush in photoshop?
Go The Power is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-22-2007, 06:16 PM   #2
Happy to support TSF!
 
nickster_uk's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United Kingdom
Posts: 7,263
OS: XP Pro SP3, Windows 7 Ultimate (x64), Ubuntu v8.04

My System


Just choose the brush tool and then click the colour picker...you can then 'browse' to your colour preference or copy n paste the number code in the box next to the # symbol. Is that what you mean?
nickster_uk is offline  
Old 06-22-2007, 06:20 PM   #3
Happy to support TSF!
 
nickster_uk's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United Kingdom
Posts: 7,263
OS: XP Pro SP3, Windows 7 Ultimate (x64), Ubuntu v8.04

My System


nickster_uk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-22-2007, 06:22 PM   #4
TSF Emeritus
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 15,079
OS: Windows 8.1



Yes that is what I was after thanks.
I was clicking on the wrong brush tool
Go The Power is offline  
Old 06-22-2007, 06:23 PM   #5
Moderator Hardware Team
 
koala's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: UK
Posts: 26,228
OS: Win7-64, BunsenLabs

My System




1. This button in the left toolbar allows you to switch between foreground and background colour. The red square in this example shows that red is the foreground colour and white is the background. Click the arrow to switch between these 2. Click the small black and white overlapping squares to revert to default black foreground and white background.

2. Use the Swatches menu to select a colour. This will appear in the toolbar on the left as the foreground colour, to be used by whichever tool is selected.

3. Or you can create colours using the Color sliders. The warning ! sign lets you know if the colour created is within the web-colours range.


EDIT: 3 replies in the time it took me to copy/paste my screenshot and type my reply
__________________

Disable Social Media Buttons: adblockplus.org/en/features#socialmedia
koala is offline  
Old 06-22-2007, 06:27 PM   #6
TSF Emeritus
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 15,079
OS: Windows 8.1



Thank you Koala I was wondering what that did.

Edit: lol, Your information and Nicks was both very helpful.
Go The Power is offline  
Old 06-22-2007, 06:36 PM   #7
Happy to support TSF!
 
nickster_uk's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United Kingdom
Posts: 7,263
OS: XP Pro SP3, Windows 7 Ultimate (x64), Ubuntu v8.04

My System


Hehe you're welcome Alex..i'm still getting to grips with Photoshop myself.
nickster_uk is offline  
Old 06-22-2007, 10:51 PM   #8
TSF Team, Emeritus
 
ebackhus's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: SATX
Posts: 18,118
OS: Windows 7 Ultimate x64 SP1

My System

Send a message via ICQ to ebackhus Send a message via AIM to ebackhus Send a message via MSN to ebackhus Send a message via Yahoo to ebackhus Send a message via Skype™ to ebackhus

In Soviet Russia, Photoshop grips YOU!

If you can find ANY training on Photoshop I strongly recommend you get it. Before I took classes on it I was afraid to do anything but convert BMP to JPG with it. Now it's a regular member of my army.
ebackhus is offline  
Old 06-22-2007, 10:56 PM   #9
TSF Emeritus
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 15,079
OS: Windows 8.1



Ok thanks EB I was thinking about it .Maybe there should also be a Photoshop/ Graphic design academy at TSF!
Go The Power is offline  
Old 06-22-2007, 11:11 PM   #10
TSF Team, Emeritus
 
ebackhus's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: SATX
Posts: 18,118
OS: Windows 7 Ultimate x64 SP1

My System

Send a message via ICQ to ebackhus Send a message via AIM to ebackhus Send a message via MSN to ebackhus Send a message via Yahoo to ebackhus Send a message via Skype™ to ebackhus

There was but V-Six and I suspended classes so we could reorganize it a bit more. Keep your eyes open in the future and it should be back!
ebackhus is offline  
Old 06-22-2007, 11:14 PM   #11
TSF Emeritus
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 15,079
OS: Windows 8.1



Cool, I will be watching out for that.
Go The Power is offline  
Old 06-23-2007, 06:19 AM   #12
Happy to support TSF!
 
nickster_uk's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United Kingdom
Posts: 7,263
OS: XP Pro SP3, Windows 7 Ultimate (x64), Ubuntu v8.04

My System


Ditto
nickster_uk is offline  
Old 06-25-2007, 01:29 AM   #13
Design Team
 
KoosHopeloos's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 625
OS: Windows XP Pro, Vista Ultimate, 10 Pro and Linux Mint browsing the web with FF, Opera, Safari and IE



I'll keep my eyes open as well!
__________________
Regards, KoosHopeloos

Emeritus member Design Team

KoosHopeloos is offline  
Old 06-25-2007, 01:48 AM   #14
TSF Emeritus
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 15,079
OS: Windows 8.1



Would you be able to estimate when it would be open again?
Go The Power is offline  
Old 06-25-2007, 10:32 AM   #15
TSF Team, Emeritus
 
ebackhus's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: SATX
Posts: 18,118
OS: Windows 7 Ultimate x64 SP1

My System

Send a message via ICQ to ebackhus Send a message via AIM to ebackhus Send a message via MSN to ebackhus Send a message via Yahoo to ebackhus Send a message via Skype™ to ebackhus

Honestly I can't say right now. There are a few things going on with who is now in charge of Design.
ebackhus is offline  
Old 06-25-2007, 02:50 PM   #16
TSF Emeritus
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 15,079
OS: Windows 8.1



Ok thanks
Go The Power is offline  
Old 06-25-2007, 09:47 PM   #17
TSF Team, Emeritus
 
ebackhus's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: SATX
Posts: 18,118
OS: Windows 7 Ultimate x64 SP1

My System

Send a message via ICQ to ebackhus Send a message via AIM to ebackhus Send a message via MSN to ebackhus Send a message via Yahoo to ebackhus Send a message via Skype™ to ebackhus

I'm very pleased to see the high interest in having the design school. I really wish I could give the green light but that's not in my power to do so. I'll bring it back up in what in my demented mind is called "The Senate" (more accurately, the management area. I'm weird...) and see if I can get some yummy design school up and running.
ebackhus is offline  
Old 06-25-2007, 11:58 PM   #18
TSF Emeritus
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 15,079
OS: Windows 8.1



Good luck, I hope to see it up.
Go The Power is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Startup S....l.....o....w
My startup from boot till everything is loaded takes about 10 mins whats up?
JFLmongoose Windows XP Support 28 05-02-2007 12:49 PM
Problem with MSN messenger
I've recently moved to a new pc and when i try to sign in on MSN messenger i get this error. My firewall is off, and even if it was on, MSN is an exception for it to block. I'm not sure what to do or what's wrong? It happens in normal msn, so it's not a problem with the new MSN
Blackball Security and Firewalls 5 01-16-2006 09:46 AM
How do you change setting in Outlook 2003
Have a generic User Account setup as Office on a Windows 2003 Server using TERMSRV. The Outlook is setup with the ex employee's name showing in the left pane of Mail showing "Mailbox - User Name. I thought you would change it under Tools\Email Accounts\View and Change existing accounts and then...
renfri Microsoft Office support 0 01-13-2006 07:01 AM
Win98: unable to change res and colors
While working on Internet Explorer, the screen sunddenly turned black...when I restarted the computer, it refused to work, so I started it in safe mode. The color depth and resolution was set to 640*480*16. It said I could change it when I restarted. I restarted and was unable to change...
Tekki Win 98 & ME Support 5 07-09-2002 08:13 PM
Need Help With Colour
how do u change colour from 16 bit to 256 as i cant seem to change it tryed running windows 98 disc wont change
dave43 Win 98 & ME Support 1 04-29-2002 12:26 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 10:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts