Go Back   Tech Support Forum > Design Forum > Web Serving and Management

User Tag List

Why can't my website be resolved in certain countries

This is a discussion on Why can't my website be resolved in certain countries within the Web Serving and Management forums, part of the Tech Support Forum category. Hi all, I have a problem with 1 of the websites that my company host where our website monitoring software


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-17-2013, 09:27 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 45
OS: XP SP3



Hi all,

I have a problem with 1 of the websites that my company host where our website monitoring software ( www.uptrends.com) keep reporting that the website is down.

When I check the site manually from my mobile phone / pc / laptop etc the site shows correctly but uptrends reports that a server in hannover, arnhem, beijing etc can't resolve the A record for the website and therefore fail.

I first thought that there may be a problem with the uptrends software however it is able to check other websites such as any other website that we host and all server respond ok.


Interestingly if I ask uptrends to check the website by IP address all servers respond with ok including the servers from hannover, arnhem, beijing etc.

Therefore I believe that there must be an issue with how our DNS is setup.

The website is https://lifecover.theaa.com and this uses a CNAME record which resolves to aalife.opal-uk.com this then uses a CNAME record and resolves to aalife.opaluk.com which resolves to our ip address 86.110.136.39.

I've run manual tests from the problem servers and they are able to perform an nslookup and they do resolve the correct IP address so i'm not sure what is wrong?

Every time the server reports the failure I can see it hit our firewall so it does look like they are resolving the correct ip address.

Any help with this would be much appreciated.


Thanks
Robbie
robbiecookie101 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-24-2013, 07:54 AM   #2
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 45
OS: XP SP3



further to this uptrends.com have changed the problem servers to use googles DNS after this they are able to resolve the website and we no longer receive the down errors.

My next question is why can't there ISP's DNS resolve my site?
robbiecookie101 is offline  
Old 05-24-2013, 11:29 AM   #3
Moderator
- Design Team
- Networking Team
 
Fjandr's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Spokane, WA
Posts: 2,483
OS: Windows XP SP3, Windows 7 SP1, Debian, CentOS

My System


That's definitely a weird situation. Sounds like there's something screwy with your previous DNS servers.
__________________

Fjandr is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A user got html iframe.b.gen virus on our website
Hello to all members, We are running gate automation website. One of our clients called us 3 days back that when he clicked on our website, he gets this error message about html iframe.b.gen virus..I have attached the screenshot for reference. I have used some online tools to check our...
cool_summer Security and Firewalls 1 08-01-2011 12:22 PM
Can't access one website... so annoying!
Hello, I'm new to this forum and I was just after some help with a problem I've been having for a month or so now. I work for a website at Big Brother 2011 | UK Big Brother News | Total Big Brother and for a month now I've not been able to access that website. I've tried everything I can think...
stevesmall Windows 7 , Windows Vista Support 31 07-17-2011 11:18 AM
Unblocking myself from a website
Hi. I don't know if this is the right place to post, if it isn't, I'm sorry, please feel free to move it. I have a problem. I think a particular website blocked me from entering. I really don't know why, but I needed to go to that website. I went to this website: Down For Everyone Or Just Me...
jpcanaverde Security and Firewalls 1 04-25-2011 04:53 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 10:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts