Go Back   Tech Support Forum > Design Forum > Web Serving and Management

User Tag List

Webserver 2.1 not working

This is a discussion on Webserver 2.1 not working within the Web Serving and Management forums, part of the Tech Support Forum category. Hi people, I installed Webserver 2.1. on my pc. The only configuration required was to set the port from 80


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-03-2016, 02:51 PM   #1
TSF Enthusiast
 
BrentC's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,117
OS: Vista Home Premium



Hi people,

I installed Webserver 2.1. on my pc. The only configuration required was to set the port from 80 to 8080 in httpd.conf. When I enter localhost:8080 in the address bar, that works. But I cannot execute PHP files...?
BrentC is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-03-2016, 02:56 PM   #2
TSF Enthusiast
 
BrentC's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,117
OS: Vista Home Premium



My mistake...this is about WAMPSERVER...not webserver.
BrentC is offline  
Old 01-04-2016, 12:22 AM   #3
Manager
- Alternative Computing
- Design
 
wmorri's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: New York
Posts: 6,493
OS: Window 7/Ubuntu/Fedora/Backtrack 5

My System

Send a message via AIM to wmorri Send a message via MSN to wmorri

Hi this is an interesting thing. First I think that its weird that you had to change the port number. Go into the wampmanager -> apache -> apache_modules -> php5_module make sure this is ticked. Look in the php.ini file and make sure engine = On.

After that go to Apache -> Apache Error.log and see if what errors you have if any. Make sure that you have all your files in the www folder. Start there and see if any of those fix the problem.
__________________


Linux Forever!|html5 boilerplate
wmorri is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-04-2016, 09:27 AM   #4
TSF Enthusiast
 
BrentC's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,117
OS: Vista Home Premium



All settings are as you stated. I got this error: client 192.168.0.2] File does not exist: C:/wamp/www/HNAP1. I don't know how that came about.
BrentC is offline  
Old 01-04-2016, 10:49 PM   #5
Moderator
- Design Team
- Networking Team
 
Fjandr's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Spokane, WA
Posts: 2,483
OS: Windows XP SP3, Windows 7 SP1, Debian, CentOS

My System


Do your PHP files have an extension that Apache is set up to parse for PHP?
Which tag are you using to declare your code within a given file: "<?php" or "<?"?
__________________

Fjandr is offline  
Old 01-05-2016, 10:49 AM   #6
TSF Enthusiast
 
BrentC's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,117
OS: Vista Home Premium



Still no luck...
BrentC is offline  
Old 01-11-2016, 10:17 AM   #7
TSF Enthusiast
 
BrentC's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,117
OS: Vista Home Premium



OK here it is...I hope I explain this right:

Apache can come in these builds: VC9, VC11 and VC14. They need Visual C++ Redistributable to work.

Go to PHP For Windows: Binaries and sources Releases and read the documentation. Then you click on the link which conforms to the version of PHP and PC (x86 or x64) you have. (eg. I have PHP 5.3.5. I am new at this and should have got a later version of PHP, but it works well enough for me now. Then I followed the VC14 link). When you select one, you will be redirected to a Microsoft page to download the C++.

You shoulld install Wamp in the C:/ directory. Click on wamp and there will be a folder called www. That is where Apache will look to find the php files to interpret. To run a php file (say hello.php) do NOT double-click on it; instead enter its path and name in the address bar...but do not include www in the path. So to run that php file you enter localhost/hello.php. It should work. You can create other folders in www if you want and put files in there.

There is no need to edit configuration files.
BrentC is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
network stops working for 2 mins when laptop joins network
Hi. We have a working home network with 4 pcs connected to the network. 3 via ethernet and 1 via wireless. Everything is working fine. Then we have 2 more laptops which are connecting via wireless. When either of those 2 laptops joins the network, the whole network stops working for a minute or 2....
crusherr Modems/Cable/DSL/Satellite 2 01-27-2013 12:49 PM
Motherboard stops booting after 2-3 hrs of working
Hi I have a ssembbeld desktop computer with following config:- "i5-2400, 3.10 Ghz Intel DH67BL M/B 8GB RAM (4GB module of kingston -2nos) WD - 1TB HDD Cooler Master 460 W PS Logitech wireless KDB & Mouse Cooler master Cabinet Samsung 18.5" LED
suteekshna Motherboards, Bios & CPU 14 12-31-2012 06:51 AM
CPU suddenly stopped working
9400Q My computer was working perfectly fine. I played games smoothly (the pc was as it always have been) etc. Then I went to the kitchen to drink some water and when I was back there was no image on the screen and the sound of the computer was changed. I opened it up and saw that CPU...
DestroManiak Motherboards, Bios & CPU 5 07-24-2011 06:56 AM
HP Wireless Assistant not working
I'm using the Compaq Presario CQ60 228US For about a week now, I've been having the issue with my wireless button staying amber and not working. When I press it, it says amber, and gives me the message "WLAN: off" and if I press it again, I get the message "WLAN: disabled". If I go to...
kingjd Laptop Support 1 07-17-2011 07:40 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 10:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts