Go Back   Tech Support Forum > Design Forum > Web Serving and Management

User Tag List

phpMyAdmin Error when trying to connect with WAMP

This is a discussion on phpMyAdmin Error when trying to connect with WAMP within the Web Serving and Management forums, part of the Tech Support Forum category. I just downloaded Wamp, the icon is green and it is online. In my internet browser I go to localhost,


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-18-2012, 06:57 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 1
OS: Windows 7



I just downloaded Wamp, the icon is green and it is online.

In my internet browser I go to localhost, then I click on phpMyAdmin, and I get this displayed on my screen.

Welcome to phpMyAdmin


Error
MySQL said:

#1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)

phpMyAdmin tried to connect to the MySQL server, and the server rejected the connection. You should check the host, username and password in your configuration and make sure that they correspond to the information given by the administrator of the MySQL server.

Help please? Thanks!
LaxHaak is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-18-2012, 11:03 PM   #2
Manager
- Alternative Computing
- Design
 
wmorri's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: New York
Posts: 6,492
OS: Window 7/Ubuntu/Fedora/Backtrack 5

My System

Send a message via AIM to wmorri Send a message via MSN to wmorri

Hi,

This basically means that you have entered the wrong password for root and you either need to try a different one or reset it. I can look up some directions for you later today for WAMP as I haven't used it before. I imagine that it would be similar to all the other programs that use mysql.
__________________


Linux Forever!|html5 boilerplate
wmorri is offline  
Old 05-18-2012, 11:28 PM   #3
TSF Team, Emeritus
 
Laxer's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Portland, OR
Posts: 5,202
OS:

My System


I believe by default WAMP uses

User: root
Password: toor

If not click on the WAMP symbol in the bottom right then go to MySQL->my.ini

and you can set a new account or change the password in that file.
__________________

..Notepad++ | CoffeeCup | WAMP | GIMP | VLC | Debut | CometBird | Web Dev
Laxer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-17-2012, 07:50 PM   #4
Manager
- Alternative Computing
- Design
 
wmorri's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: New York
Posts: 6,492
OS: Window 7/Ubuntu/Fedora/Backtrack 5

My System

Send a message via AIM to wmorri Send a message via MSN to wmorri

This thread is closed, please don't post in old threads.
__________________


Linux Forever!|html5 boilerplate
wmorri is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PC Unable to connect to Internet
Hi Guys I've had a problem with my PC for a while now, it will not connect to the internet and I cant see any reason why not. Simply what happens when I attempt to connect to the wireless network (Home network). I'll click 'Connect', it will start attempting to connect, it will keep...
Nearney Modems/Cable/DSL/Satellite 5 06-26-2011 02:12 PM
[SOLVED] Win7 HP Laptop wont connect to Belkin FSD8235 - 4
Hi All For some reason my laptop has stopped connecting to my wireless network. It shows up as available with Excellent signal. I know the password is correct and that hasnt changed but now when i right click and connect it INSTANTLY says "Windows cannot connect to Area51" before it even seems...
toms88 Networking Support 24 05-15-2011 08:47 AM
Laptop won't wirelessly connect to a specific network
Wondering if anyone has any suggestions for this problem. I was trying to configure a friend's router, but their laptop wouldn't connect wirelessly. Initially, I couldn't connect via ethernet cable either, but I went into the settings and set it to obtain an IP address automatically. After that, I...
IcarusFallen Networking Support 2 05-11-2011 10:25 PM
Why won't my laptop connect to my network/Internet?
My computer won't connect to my network. I goto my list of wireless networks, chose my home network and press connect. Then a prompt comes up and says " Windows is unable to connect to the selected network. The network may no longer be in range. Please refresh the list of available networks, and...
BBradshaw Networking Support 3 01-29-2011 02:43 PM
Why won't my laptop connect to my network/internet
My computer won't connect to my network. I goto my list of wireless networks, chose my home network and press connect. Then a prompt comes up and says " Windows is unable to connect to the selected network. The network may no longer be in range. Please refresh the list of available networks, and...
BBradshaw Laptop Support 1 01-29-2011 02:28 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 07:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts