Go Back   Tech Support Forum > Design Forum > Web Serving and Management

User Tag List

Google toolbar Oops broken links error message

This is a discussion on Google toolbar Oops broken links error message within the Web Serving and Management forums, part of the Tech Support Forum category. We have users experiencing problems visting some of our sites. They are using different versions of IE but they are


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-18-2012, 07:42 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 7
OS: vista



We have users experiencing problems visting some of our sites. They are using different versions of IE but they are using a google toolbar. If they have the option "suggestions for navigation" in the wrench icon turned on then they get the "Oops link appears to be broken" error message. If it is unchecked this option then the sites all work. It's been a problem since around mid/late August 2012. We need to resolve it so that customers can access the sites without issue, irrespective of whether this option is checked or not. Does anyone know how to resolve this? Was there a google toolbar update in August 2012? Thanks if anyone knows.
Usain Developer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-18-2012, 03:50 PM   #2
Team Manager
Microsoft Support
 
Corday's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Midlands of South Carolina
Posts: 26,025
OS: Windows10. In the past CP/M, DOS, Windows 95, 2000, 98SE, ME, Vista & Windows 7

My System


Moving to proper forum.
__________________

The stability of an OS is in direct proportion to the stability of the user.
Corday is offline  
Old 10-19-2012, 01:15 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 7
OS: vista



What do you mean by proper forum? Anyone have any ideas?
Usain Developer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-19-2012, 07:05 AM   #4
Team Manager
Microsoft Support
 
Corday's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Midlands of South Carolina
Posts: 26,025
OS: Windows10. In the past CP/M, DOS, Windows 95, 2000, 98SE, ME, Vista & Windows 7

My System


I put it into Web Serving and Management from IE where more expertise is available.
__________________

The stability of an OS is in direct proportion to the stability of the user.
Corday is offline  
Old 10-19-2012, 07:25 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 7
OS: vista



Oh thank you. This is urgent, I need resolution tonight.What would cause sites that have all been working fine, and no previous issues with a google toolbar, no server changes, no code changes .... Suddenly stop working unless you change the suggestions on navigation option if you are using any version of ie?
Usain Developer is offline  
Old 10-19-2012, 07:52 PM   #6
Manager
- Alternative Computing
- Design
 
wmorri's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: New York
Posts: 6,492
OS: Window 7/Ubuntu/Fedora/Backtrack 5

My System

Send a message via AIM to wmorri Send a message via MSN to wmorri

Hi,

I can look into this but since you have had this problem since August I am going to assume that it isn't the worst problem ever. A cursory thought it that if this is happening with a google product that it might just be a google issue and something that I can't fix easily.
__________________


Linux Forever!|html5 boilerplate
wmorri is offline  
Old 10-19-2012, 10:25 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 7
OS: vista


Roll Eyes

It's taken me sometime to narrow it down and to find a resolution on a pc where it's not been accessing the sites. Now that i know it's this navigation option setting, I thought this next stage would be quick, but it's not and users can't put up with their customers having to change a setting to get in. There is some reference to having a 404 page and if it's greater than 512 bytes. It's odd though because these sites have all worked fine for 14+ years x-browser. I thought this would be much more widespread if it is a google problem. Any thoughts are most welcome.
Usain Developer is offline  
Old 10-24-2012, 09:06 AM   #8
Registered Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 7
OS: vista



Does anyone know if this issue is likely to occur if you are running php4 and 5 on the same server?
Usain Developer is offline  
Old 10-27-2012, 09:17 AM   #9
Manager
- Alternative Computing
- Design
 
wmorri's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: New York
Posts: 6,492
OS: Window 7/Ubuntu/Fedora/Backtrack 5

My System

Send a message via AIM to wmorri Send a message via MSN to wmorri

Yes there is an issue with it. Primarily you only want to run the latest version of the software on your server. You save a lot of hassle and don't have to worry about security holes, as well.
__________________


Linux Forever!|html5 boilerplate
wmorri is offline  
Old 10-30-2012, 06:37 AM   #10
Registered Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 7
OS: vista



Thank you for your response. I can't upgrade to php5 right now because too much code needs to be changed and tested. I need to know what specifically on the server the google toolbar is objecting to. We've not used a direct 404 page before but instead a re-direct to our own Not Found page. Its worked fine for years. I've made this greater than 512 now in size to see if that overcomes the problem but it doesn't work. It's only if the google toolbar setting for Suggestion on Navigation errors is switched off that a user can access the site (using IE and google toolbar) all other users are fine. Any further thoughts???
Usain Developer is offline  
Old 11-08-2012, 06:31 AM   #11
Registered Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 7
OS: vista



Thanks for your offer of help. May I ask you this: do you think the issue is more likely to be that we have a divert which takes you from having a 404 page to using one of our "Not Found" pages? Or is it more likely to be if we are putting links into single quotes is the new standard to use double quotes and it is this that is suggesting the link is broken in the first place? Usain.
Usain Developer is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Google search results redirected
Hello all...Please help When clicked on the links which google throws up, the page that opens is either ebay or some other site. The links get redirected. This is the case with chrome and IE.. Also a get a pop up that says "Host process for Windows services has closed" I don't know if the two are...
suteja Resolved HJT Threads 1 01-09-2012 05:02 PM
Help removing virus, possibly 2011 Google Redirect.
I got this virus a few days ago; my antivirus was trying to find a bunch of trojans, but it's 'malfunctioning' now. Any thoughts? I have attached both of the notepad/.txt files that opened after I ran dds. . DDS (Ver_2011-08-26.01) - NTFSAMD64 Internet Explorer: 8.0.7601.17514 ...
kanashii Inactive Malware Help Topics 2 12-31-2011 07:59 AM
many logs; still cannot remove trojans :(
Hello, trying to solve the trojeans I discovered i have, I went through anumber of threads and followed inxs for others in similar position as myself. To no avail, - am still infected. I hate to bother, but if you could check all the logs I have, maybe somebody could advise how to solve the...
dppdee Resolved HJT Threads 69 09-08-2011 09:25 PM
System performance is virtually standstill
Thanks for your help here. I'm afraid I'm a bit of a novice here but I think I've followed the forum instructions with the scans and detail in this e-mail. Alsi I don't have an installation disk or a Boot CD. The system performance is excessively slow on all applications whether opening excel...
roybrfc Virus/Trojan/Spyware Help 25 02-22-2011 03:05 PM
redirect to mywebface, mywebsearch, and wizard101
For the past few days, I have been getting redirected to mywebface or wizard101.com when I visit some websites, not all, but they are normal and safe websites that I visit and have always visited, but now I'm getting this redirection. I will refresh the website and it will redirect again. This only...
woodman123 Resolved HJT Threads 19 02-16-2011 09:13 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 01:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts