Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Hard Drive Support

User Tag List

WD my elements not recognised

This is a discussion on WD my elements not recognised within the Hard Drive Support forums, part of the Tech Support Forum category. My WD 1TB elements had 3 partitions and now gets the light turned on; it spins as well. It shows


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-26-2018, 01:53 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 2
OS:


Confused

My WD 1TB elements had 3 partitions and now gets the light turned on; it spins as well. It shows as unknown "unallocated" & "Not initialized" in disk manager win10, and "bad disk" in minitool partition wizard, both showinig capacity as 931.48 MB. Win explorer does not see it. Sentinel writes "WD Elements 1078 (931.5GB)" Health? , Temperature ?
Can my data be restored? How?
tarkid is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-26-2018, 11:29 AM   #2
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 40,538
OS: Windows 10 64 bit

My System


You can try to recover the data using the free TestDisk program. I have had the best luck with GetDataBack. You will need another drive of the same size or larger to restore your files to
__________________
Please press the Like link to right of any post you found helpful.
spunk.funk is offline  
Old 02-03-2018, 05:53 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 2
OS:



Sorry But that did not work either, any ideas?
tarkid is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-03-2018, 11:39 AM   #4
TSF Moderator
Hardware Team
Networking Team
 
SpywareDr's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Maryland, USA
Posts: 6,599
OS: W10P64 10.0.19041.264; W7U64; W7P64; XPP32; Zorin; Slax; Ubuntu; Kali (BackTrack); Android 6.01



https://www.ontrack.com/
SpywareDr is offline  
Old 02-03-2018, 01:23 PM   #5
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 40,538
OS: Windows 10 64 bit

My System


What part didn't work? What error messages did you get? Did the software see your HDD?
If it's plugged in and powered on, put your ear next to the drive, does it sound like it is spinning? Or is it totally cold no sound? If the later, the drive has died. Your only solution would be to send it off to the very, very expensive data recovery center. Most people can't afford this.
__________________
Please press the Like link to right of any post you found helpful.
spunk.funk is offline  
Old 02-05-2018, 11:57 PM   #6
Moderator
Windows Tech Team
Hardware Tech Team
 
Join Date: Aug 2008
Location: INDIA
Posts: 2,976
OS: Windows 10 | CentOS | Manjaro



@tarkid, you need to provide more detailing if you're expecting help, one-liners and just "Doesn't work" does not help any..

What happened when you ran testdisk ?
Did you run WD's tools to examine the Hard disk ?
__________________


tristar is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SSD recognised as HDD
Hi Just got system mechanic and am defragmenting my drives. I have 2 SSD's and 1 of them is my main system drive and the other is for gaming. The gaming SSD is recognised as a normal HDD and not an SSD, whereas the system SSD is recognised no problem. System Mechanic uses different defragmenters...
bunraku Windows 7 , Windows Vista Support 1 11-18-2015 02:49 PM
WD ELEMENTS EXTERNAL HARD DRIVE not recognised by PC (windows 7)
My ext hard drive is not being recognised by my computer. It is only 4 months old. I bought it as a back up, and put everything on it. I am devastated. From everything I have been reading, this is a common problem, so why the heck haven't they recalled the darn thing. :(( I am praying...
Laudesan Removable Media Drives 1 08-05-2011 09:27 PM
WD Hard Drive not recognised
Hi, had a 500gb WD Elements USB hard drive that is no longer recognised by Vista. Is recognised in device manager but as a 2000gb drive and not initialised. Have tried using test disk but gives me nothing. Also tried the advanced option and all I get is there is no partition. Is it Fried do...
Tassie11 Hard Drive Support 3 03-18-2011 04:58 PM
Microscope cam messes up Elements 7 editor mode
I have a digital microscope camera "Premiere MA88" that seems to be interfereing with my Adobe Photoshop Elements 7 program. Let me start by saying I had this same set up and used it on my desktop with some interference with photoshop, we moved and my set up is different. I now am trying to use it...
cindyg493 Windows 7 , Windows Vista Support 3 03-17-2011 06:46 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 01:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts