Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Hard Drive Support

User Tag List

SATA II installation Problem

This is a discussion on SATA II installation Problem within the Hard Drive Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hello, I've just installed a second hard drive which is Western Digital SATA II (250gb), problem is, my bios recognises


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-18-2007, 02:55 AM   #1
Guest
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 3
OS:



Hello,
I've just installed a second hard drive which is Western Digital SATA II (250gb),
problem is, my bios recognises it but when I go to access (format) drive, Windows sees it as a DVD drive and asks me to insert a disc. I've changed the jumper settings on it to a transfer speed of 150 MB/s as Im not sure if my motherboard handles the 300mb/s SATA II speeds. My original hard drive I've got installed is just a standard SATA drive and is still working flawlessly. I've tried plugging it into all the spare SATA ports on my motherboard but the problem persists.

Mobo...Gigabyte GA-81915P Duo Pro
OS......Windows XP Pro + SP2
RAM.....1024MB DDRII

Any help would be greatly appreciated.

Thank you.
petefeth is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-18-2007, 04:41 PM   #2
TSF Enthusiast
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,457
OS: 98SE/XP PRO/FC4

My System


The windows formatting is not the best for setting up a slave drive. Does the drive come with any CD's with utilities to format the disk? If not, you could download them from the manufacturer's website.
Ralck is offline  
Old 08-18-2007, 11:52 PM   #3
Guest
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 3
OS:



Thanks for the reply, the drive didn't come with any discs, drivers, documentation etc. I've reformatted my PC anyway and both of my hard drives WERE recognised by Windows as hard drives but that created a new problem. Windows sees my new 250gb drive as a 140gb drive ???? Strange!
Any solutions?

Thanks.
petefeth is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
my log and deckards
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2 Scan saved at 10:38:36 PM, on 8/12/2007 Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.5730.0011) Boot mode: Normal Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\csrss.exe...
Rolandp Inactive Malware Help Topics 1 08-14-2007 05:21 PM
Pop ups
Ok so my PC is getting lots of pop ups saying I have malware and spyware and what not. My home page always gets changed to www.thesafetynotes.com and with the page i get a pop up saying WARNING: [email protected] and it just goes on with some deatils. It also sometimes redirects me to Malware Wiped...
BeastyG Inactive Malware Help Topics 4 07-02-2007 11:55 AM
pop ups doing my head in
hi guys anyhelp with my prob would be great my daughter has been using msn messenger and she told me there was a problem with my pc it started throwing up pop ups at every oppotunity porn ones and also win fixer saying im infected and down load their software bloody cheek any help would be...
[email protected] Resolved HJT Threads 18 05-12-2007 07:25 AM
Pop ups on multiple browsers
I get pop ups ad.adserverplus, 888.com and several others when using IE7, Firefox 2 and Opera. These always occur when opening one of these browsers. Have run Ad-aware and spybot to no avail... Attached is Comboscan and Supplementary in the hope someone can help. Thanks in advance, ...
rhone81 Inactive Malware Help Topics 1 02-16-2007 07:37 PM
XP Pro Installation & SATA RAID Problem
XP Pro Installation & SATA RAID Problem Ive posted on this before without raising much interest but I may now be able to provide some extra info that could inspire someone to help! I have a 3 month old Mesh Matrix 64 3200 Max PC with the following Mobo ASUS K8V Deluxe Processor - AMD...
red_giraffe Windows XP Support 1 09-12-2004 01:20 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 05:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts