Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Hard Drive Support

User Tag List

SATA hard drive not beeing read

This is a discussion on SATA hard drive not beeing read within the Hard Drive Support forums, part of the Tech Support Forum category. I have an older PC that has only IDE connections. My hard drive died so I decided to just buy


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-26-2010, 11:08 AM   #1
Guest
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1
OS:



I have an older PC that has only IDE connections. My hard drive died so I decided to just buy a SAT hard drive and hook it up through a SATA to IDE converter. I have set everything up, formatted the hard drive and was able to get the windows installation disk to see the hard drive and start the installation process.

I should note that as BIOS goes through recognizing the hard drives a message tight below the hard drive information flases saying something about IDE channed not recognized, or something similar to that regard.

After the initial copying of the Windows XP set up files is done, the PC re-boots but does not find a bootable partition so tries to start the start up process again. And on and on. I have tried this 3 times with the same results.

What can I do? Can that set up work?

Also, the computer only recognizes 160GB of my 750GB of the new hard drive.

any ideas would be greatly appreciated.

Thanks,
keano0166 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-26-2010, 10:18 PM   #2
Registered Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 832
OS: Win98SE



Maybe the primary partition has not been marked as active???

Use Diskpart from XP's Recovery Console:
https://support.microsoft.com/kb/314058/EN-US/

A Description of the Diskpart Command-Line Utility:
https://support.microsoft.com/kb/300415
fzabkar is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 10:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts