Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Hard Drive Support

User Tag List

PC feels very laggy after failed reset

This is a discussion on PC feels very laggy after failed reset within the Hard Drive Support forums, part of the Tech Support Forum category. Brand new laptop, Lenovo Legion y530 Specs: i7 8th gen, 16gb ram, GTX105ti, 1TB HDD & 16Gb optane memory I


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-25-2018, 09:36 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 1
OS:



Brand new laptop, Lenovo Legion y530
Specs: i7 8th gen, 16gb ram, GTX105ti, 1TB HDD & 16Gb optane memory

I accidentally installed malware and I had to reset my laptop. But the reset was stuck on 58% for about an hour. So I had to force shutdown it, after turning it on, it installed windows and booted up as if everything was okay.
During installation of basic apps programs my laptop felt very laggy. It sometimes take very long to restart or shutdown. Apps take very long to open. What do I do? I am assuming the HDD or optane memory is damaged, and I have spare 256GB M.2 SSD which I am not sure if I should replace it. Or should I reset the laptop again? (wonder if it still going to freeze during reset). I am not huge tech savvy, so please help. Any ideas would be appreciated.
Tushig is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-25-2018, 11:16 PM   #2
Moderator TSF
Hardware Team Moderator
 
Stancestans's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 5,291
OS: Windows 10



Welcome to TSF.


You shouldn't have interrupted the factory reset. It can take hours to finish and you should give it the time it needs, and even after it's finished, it needs more time to check for Windows updates and install them. Start the recovery/reset and let it be, hopefully you didn't damage the recovery partition or its contents, but if you did and the restore fails, you can download Windows 10 from Microsoft and clean install it.
Stancestans is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wbemcomn.dll
Hi, Suddenly I get with different programs an error message saying wbemcmn.dll is missing and, obviously, these programs then refuse to run. What can I do? I have seen here also threads about wbemcomn.dll but as every thread was basically about some specific program, neither of them was really...
Keefan Windows 7 , Windows Vista Support 19 09-05-2016 12:10 PM
Everyone has my IP assigned to them
Greetings! I have a problem that I can't seem to resolve and identify. Currently I have 2 (game) servers. I forwarded the required ports in the router and opened them in my firewalls. Whenever someone joins any of the servers, he is assigned the same global IP as mine. I am granted an IP via DHCP...
Phantowm Protocols and Routing 40 09-19-2014 05:18 AM
[SOLVED] After pressing some key combo, I boot into emergency mode
I use Fedora 20. After pressing ctrl-alt-some function key, I entered emergency mode. Now every time I boot my computer, I enter emergency mode before I enter the normal OS. When I enter the normal OS there are no problems. How do I disable the auto-boot into emergency mode?
jengelhart Linux Support 26 07-25-2014 04:12 PM
Bloodhound.MaIPE in restore point-Quarentined
Hi again. Checking to ask if this is a concern for me. I am not noticing anything strange with my system except what Symantec is reporting. we repaired a rootkit here: https://www.techsupportforum.com/forums/f100/internet-explorer-rediredting-and-opening-new-tabs-578424.html Since we did...
northgp Resolved HJT Threads 15 07-15-2011 10:08 PM
Need some help. Virus/malware Thanks!
:upset: Tons of popup windows saying this file is infected and that file is infected, do I want to open up my security software (and this isn't my CA security suite doing this). Even if I'm using Firefox random windows in IE will open with (******.com/porno.com/adult.com). Hardly any...
R_Willis Inactive Malware Help Topics 7 01-20-2011 09:50 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 09:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts