Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Hard Drive Support

User Tag List

new to me hdd

This is a discussion on new to me hdd within the Hard Drive Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hello, I just received a comp from a friend but had to get a new (used) hdd. I want to


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-11-2010, 08:29 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 21
OS: XP MCE SP3



Hello,

I just received a comp from a friend but had to get a new (used) hdd. I want to try Ubuntu 64. Do I reformat as a secondary drive on my xp machine and install Linux then or put it in the new comp and do the reformat/install there?

I tried it as the 2nd drive in the xp machine. I went into comp management and initialized when the pop up came. it shows as disk 1, basic, online with the full drive unallocated. When I right click the option is to make it a dynamic drive. Is this what I need to do? Something I read said not to make a dynamic drive. I want to format and install Ubuntu and then move it to the other comp.

Thanks,
Trent
co1615 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-11-2010, 10:46 AM   #2
TSF Enthusiast
 
raptor_pa's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Central PA
Posts: 10,227
OS: XP



Do not make it a dynamic drive, Ubuntu will partition and format the disk as needed during the installation process. The Linux filesystem structure is completely different than windows so it will have to format the disk anyway.
raptor_pa is offline  
Old 03-11-2010, 11:16 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 21
OS: XP MCE SP3



OK, so slap it in the other comp with the Ubuntu cd and go?
co1615 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-11-2010, 12:08 PM   #4
TSF Enthusiast
 
raptor_pa's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Central PA
Posts: 10,227
OS: XP



That should do it for ya.
raptor_pa is offline  
Old 03-11-2010, 12:25 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 21
OS: XP MCE SP3



I'll try it tonight and let you know, Thanks!
co1615 is offline  
Old 03-15-2010, 07:08 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 21
OS: XP MCE SP3



Worked like a charm and didn't take long at all!
Now I just have to learn Ubuntu linux!
co1615 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 10:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts