Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Hard Drive Support

User Tag List

External USB HDD Problem

This is a discussion on External USB HDD Problem within the Hard Drive Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hello, I'm having an issue with my external USB HDD. I recently purchased a 250GB Seagate SATA II hard drive


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-11-2006, 05:00 AM   #1
Guest
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
OS:


EEK!

Hello, I'm having an issue with my external USB HDD. I recently purchased a 250GB Seagate SATA II hard drive to use as an external drive with my laptop. I got everything working great. This evening I was shutting everything down, and accidentially turned off the hard drive before the computer was finished shutting down. There was an error message saying something to the affect that the computer couldn't write a specific file.

Now when I turn everything on the computer doesn't recognize the external drive. I've unplugged the drive from the USB and reconnected it, however XP doesn't recognize that I've plugged in anything.

I'm quite stressed out here, I have vital information on the drive that I have backed up on that drive. I appreciate anyone's help!

Thanks!!!!!
crewislife is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-11-2006, 07:26 AM   #2
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Oct 2006
Location: New York
Posts: 7,075
OS: xp pro SP3

My System

While it is connected, see if it is listed in your device manager without any yellow marks. Did you try a system restore?
speedster123 is offline  
Old 12-11-2006, 02:30 PM   #3
TSF Enthusiast
 
linderman's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 25,116
OS: win 2000 pro / Win XP pro

My System

Send a message via MSN to linderman
I would try a cmos reset

https://www.techsupportforum.com/hard...ings-cmos.html
linderman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-11-2006, 02:35 PM   #4
Guest
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
OS:


Speedster123 it's not showing up in the device manager, that's what's really weird. It's like XP is not even recognizing that I've plugged anything into the USB port.

Linderman, thanks for the info. I'm going to give that a shot and see if that fixes the problems. Are there any issues with resetting the CMOS?
crewislife is offline  
Old 12-11-2006, 03:22 PM   #5
TSF Enthusiast
 
linderman's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 25,116
OS: win 2000 pro / Win XP pro

My System

Send a message via MSN to linderman
no issues you will have to reset the date and time and boot order but thats childs paly

peruse the bios settigns before you clear them so you know what to expect write down or use a digital camera to record all screens within the tabs
linderman is offline  
Old 12-11-2006, 06:13 PM   #6
Guest
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
OS:


Here's an update. The HDD works 100% when I plugged it into a different computer. So I think that the problem is with something on the my laptop. It's not the USB ports because they work with other things I've attached (like my USB mouse). Could it be something with XP? I've done a system restore to a point when I know everything was fine, and it still has not correct the issue. Well be attempting to reset the CMOS and see if that fixes the issue. Any other ideas would be GREATLY appreciated! Thanks to everyone who's answered thus far.

crewislife
crewislife is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 08:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts