Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Hard Drive Support

User Tag List

Error Code 0f00: 137b

This is a discussion on Error Code 0f00: 137b within the Hard Drive Support forums, part of the Tech Support Forum category. Msg IDE device failed: Blank media or no media is present in optical drive. Test requires media with data resource


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-12-2008, 07:24 AM   #1
Guest
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1
OS:


Question

Msg IDE device failed: Blank media or no media is present in optical drive. Test requires media with data resource CD, installation CD".

Is my Hard Drive OK and what should I need to do?

Thank you!
Fivestajic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-29-2008, 04:26 PM   #2
Guest
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 1
OS:



I have the same issue you did. Did you ever find the cause or a way to fix?

Thanks

Tawnya
cctc is offline  
Old 03-29-2008, 06:40 PM   #3
Guest
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 23,001
OS:



Hi.

Tap F8 while the computer is starting.
In the Windows Advanced Options menu >> choose "Last known good configuration" >> press Enter.

https://www.microsoft.com/windowsxp/u...e/restore.mspx
Deleted090308 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-08-2009, 10:20 AM   #4
Guest
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 4
OS:



Hi,

I have this exact same problem but in VISTA- so F8 won't work.

I switch it on and a black screen appears saying I can
1.boot from cd
2. change language
3. repair

and to insert the boot CD. I don't have the VISTA cd though.

When I press f12 and enter the boot menu, none of those options work. I let it run the system diagnostc tool and everything tested fine except this one thing:

Error Code: 4E0F: 137B "IDE device failed. Blank media or no media present in optical drive".

I can't get passed this stage and I don't think VISTA has a safe mode...

Any ideas??

Thanks in advance.
Allusive is offline  
Old 03-18-2009, 09:01 AM   #5
Guest
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1
OS:



Hey Folks,

The simple fix is to just place any CD in the drive and select "Retry".

That should start the series of tests over again without a hitch this time.

I hope that helps!!

I
interositor is offline  
Old 03-18-2009, 04:49 PM   #6
TSF Enthusiast
 
raptor_pa's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Central PA
Posts: 10,227
OS: XP



Actually sounds like the MBR of the disk has been corrupted. To recover data you will need to mount it as a second drive in a functional PC nad then run tesdisk on it as in this sticky. Or build the Ultimate Boot CD 4 Windows (UBCD4WIN) which includes test disk and will allow you to run it without removing the drive to another machine.
https://www.techsupportforum.com/f16/...er-194492.html
raptor_pa is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 09:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts