Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Hard Drive Support

User Tag List

Blue screen after installing new sandisk extreme SSD

This is a discussion on Blue screen after installing new sandisk extreme SSD within the Hard Drive Support forums, part of the Tech Support Forum category. I recently bought a new san disk extreme 120gb to improve performance but it has done the exact opposite I


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-21-2012, 07:24 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 10
OS: Windows 7 ultimate



I recently bought a new san disk extreme 120gb to improve performance but it has done the exact opposite I have been trying for a week to fix the problem but i just cant. I have installed windows like 5 times and each time it starts up fine then windows update comes installs the updates i restart my computer and after an hour or so i blue screen someone please tell me why i am stuck and i need my computer working asap thankyou.
Specs: core 2 quad q8200
Radeon hd 5850
Asus p5q deluxe
Kingston ddr2 hyper x ram
Power supply 850w
Bsod something alon the lines of XXX STOP:0x0000008F (OXC000008E, 0XBF3DE391, 0XA8F3277C, 0X00000000)
Theodouk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-21-2012, 07:31 AM   #2
Enthusiast
 
Join Date: Aug 2004
Location: England, UK
Posts: 4,527
OS: Windows 7 x86 SP1



Please post error statement (block capitals) & error codes (BCC Code) from the blue screen so we have some clues as to what may be causing it. Thank you.

If the blue screen disappears to quickly to read it, please disable "Automatically restart" thus:

Control Panel > System > Advanced System Settings

Click Settings under Startup and Recovery

UNtick Automatically restart, then click 'OK'.
pip22 is offline  
Old 09-21-2012, 07:35 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 10
OS: Windows 7 ultimate



Its something along the lines of Another BSOD XXX STOP:0x0000008F (OXC000008E, 0XBF3DE391, 0XA8F3277C, 0X00000000) thats most of what i can remember sorry
Theodouk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-21-2012, 08:11 AM   #4
Enthusiast
 
Join Date: Aug 2004
Location: England, UK
Posts: 4,527
OS: Windows 7 x86 SP1



Okay, thanks. Try this:

Turn off the PC.
Turn on again & as soon as the boot process starts, keep tapping F8 until the Advanced Startup Menu appears.

Use the up-arrow and down-arrow keys to move the menu’s highlight to Last Known Good Configuration (Advanced), and then press Enter.

Windows should load successfully, and Windows 7 will discard the “new” screwed-up configuration and return permanently to the last known good configuration.

If that doesn't help, it's probably caused by faulty hardware.
pip22 is offline  
Old 09-21-2012, 08:53 AM   #5
TSF Enthusiast
 
Join Date: Dec 2011
Location: Chennai-India
Posts: 696
OS: win xp sp-3, windows 7, 8, 10

My System

Send a message via Yahoo to Rits

Do you know which updates are being installed? Try to install one update at time to isolate this issue.
Rits is offline  
Old 09-21-2012, 10:11 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 10
OS: Windows 7 ultimate



Im gonna attempt to do one update at a time with a freshly installed windows so i can see whats causin the problem
Theodouk is offline  
Old 09-21-2012, 04:57 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 10
OS: Windows 7 ultimate



Ok so after hours of crap i finally found out that my ssd only works in IDE mode and when put into AHCI it decides to blue screen when it wants to any ideas?
Theodouk is offline  
Old 09-21-2012, 05:02 PM   #8
Registered Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 10
OS: Windows 7 ultimate



With the blue screen saying 0X000000F4(0X0000000000000003,0XFFFFFA8006902550,0FFFFFA8006902830,0XFFFFF80002DCCDB0)
Theodouk is offline  
Old 09-21-2012, 05:58 PM   #9
Registered Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 10
OS: Windows 7 ultimate



Blue screen has now changed to STOP: 0X000000F4 (0X000000000003, 0XFFFFFA80064B7B30, 0XFFFFA80064B7E10, 0XFFFFF80002DCCDB0)
Theodouk is offline  
Old 09-21-2012, 06:39 PM   #10
Moderator
- Microsoft Support
BSOD Kernel Dump Analyst
 
satrow's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Wales U.K.
Posts: 5,694
OS: W7 SP1 Pro x64

My System


0xF4's are frequently associated with SSD problems.

You have 2 different SATA controllers on that 'board, Intel and Marvell; which is the SSD connected to and which driver versions are they using? (have you tried connecting to the other?)

Have you checked for an updated firmware for the SSD?
__________________
satrow is offline  
Old 09-22-2012, 07:58 AM   #11
Registered Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 10
OS: Windows 7 ultimate



I think im using the intel one I'll try use the marvell one and yh its the latest firmware but how do i know if its marvel or intel?
Theodouk is offline  
Old 09-22-2012, 08:12 AM   #12
Moderator
- Microsoft Support
BSOD Kernel Dump Analyst
 
satrow's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Wales U.K.
Posts: 5,694
OS: W7 SP1 Pro x64

My System


You'd need to check the board layout in the manual to see which ports are driven by each chipset. Intel should be the better option, you could try disabling the Marvell in the BIOS, hook up your drives to the Intel connectors only and test (and vice-versa).

It might be something as simple as a bad SATA cable or connection.

Assuming you still have it, can you boot from your old HDD with the SSD as slave to see if you get the same problems?
__________________
satrow is offline  
Old 09-22-2012, 12:16 PM   #13
Registered Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 10
OS: Windows 7 ultimate



Yh the ssd works as a slave perfectly fine which confuses me
Theodouk is offline  
Old 09-25-2012, 11:29 AM   #14
Registered Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 10
OS: Windows 7 ultimate



it also works in ahci mode in my friends computer fine too so it must be my motherboard which i dont know what to do, in the event viewer i keep getting wmi Errors maybe this is something to do with it?
Theodouk is offline  
Old 09-25-2012, 12:37 PM   #15
Moderator
- Microsoft Support
BSOD Kernel Dump Analyst
 
satrow's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Wales U.K.
Posts: 5,694
OS: W7 SP1 Pro x64

My System


Do you get the same 0xF4 BSODs when booting Windows from the SSD on both the Intel and the Marvell controllers?

Are you sure you're running the latest drivers for both?

Is there an updated BIOS for your motherboard available, if so, check what the fixes are for it.
__________________
satrow is offline  
Old 09-25-2012, 01:56 PM   #16
Registered Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 10
OS: Windows 7 ultimate



I think after a week of struggle i have finally fixed the problem i completely uninstalled the driver then forced a intel driver instead of a microsoft one. I realised that microsoft was not letting me use intel drivers for some stupid reason and now its giving me a 80004002 update error lol
Theodouk is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blue Screen after installing Asus Driver with Solid State Disk
My PC info: Processor: Core i7 3820 Motherboard: P9X79 BIOS version: 1103 (latest) Graphic Card: Geforce GTX 560 RAM: 16GB DDR3 Quad Channel HDD1: Corsair Force GT Sata 3 120gb HDD2: 2tb Seagate
albi201 Hard Drive Support 7 05-06-2012 06:47 PM
Blue Screen on Netbook.
Hello, I have been given my brothers netbook as he said that he was using it then it turned off. He tried to turn it back on and it would just start to boot, the screen would flash blue then it would start to boot again. It would repeat this indefinitely. I tapped F8 when starting up and...
ZhouYu Windows XP Support 5 03-05-2012 01:41 PM
PC Getting Blue Screen in Windows Loading
Hi all!! i have some problem, and i hoped u can help me to solve it... 2 days ago, my pc crushed (blue screen) and since then when the pc load the first windows screen (windows logo and 3 blue cubes running beneath) it shows me a blue screen and crush again... in the last months my pc were...
vBandiTv Windows XP Support 3 07-30-2011 10:55 AM
Help with BLUE screen shutting down comp
I was on the internet and I had a malaware pop up saying move to virus vault so i ok that and soon after I keep getting a blue screen message which knock my laptop off, then the cycle of reboot just keeps going round and round, partially booting up to my desk top and then when the blue screen...
Dazkar Laptop Support 0 03-26-2011 01:23 PM
[SOLVED] $20 VIA PayPal To fix my blue screen of death
I keep getting blue screen of death, 20$ via PayPal if you can fix it. Symptoms: -Blue screen on shut down -Blue screen on re-boot -Blue screen on sleep -Blue screen when system goes idle
xoxxx BSOD, App Crashes And Hangs 2 02-27-2011 06:13 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 06:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts