Go Back   Tech Support Forum > Automotive Center > Talk Car

User Tag List

speedometer

This is a discussion on speedometer within the Talk Car forums, part of the Tech Support Forum category. i have a 94 z28 camaro i want to replace the 110 mph speedometer with a 150 mph does anyone


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-06-2011, 07:02 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
OS: win. 7



i have a 94 z28 camaro i want to replace the 110 mph speedometer with a 150 mph does anyone know how i can do so and still have it accurate
rockinrod1967 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-06-2011, 08:46 AM   #2
TSF Enthusiast
 
Join Date: Jul 2005
Location: Louisville, KY
Posts: 3,851
OS: WIN10 64bit Home Edition



You'll have to find a cluster out of a 150 mph Camaro and install it. Then you'll have to have the speed limiter programmed out.
bruiser is offline  
Old 03-08-2011, 03:06 AM   #3
GIGO
 
Raylo's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maryland, USA
Posts: 1,619
OS: Win 10 desktops and notebooks



Ah, your Camaro was built with the lower rated tires, hence the speed limiter and low speedo. Like Bruser said if you actually want to drive over 110 (not highly recommended on public streets!) you will need to have the PCM programmed to remove the speed limiter. This can be done by many custum tuners out there (like PCMs for less online) or you could also buy LT1Edit or TunerCat software and do it yourself.
Raylo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-09-2011, 07:16 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
OS: win. 7



i just like the look of the 150 mph speedometer, i bought one of those indiglo gauge deals that goes to 150.fact is ,my wife is going to have the car, i may run it down the strip a few times .will it still be accurate if i swap to a 150 mph speedo ? at least at lower speeds?
rockinrod1967 is offline  
Old 03-09-2011, 08:48 AM   #5
GIGO
 
Raylo's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maryland, USA
Posts: 1,619
OS: Win 10 desktops and notebooks



I haven't seen the 110 speedo so I don't know if it has the same travel arc as the 150 and the numbers are farther apart... or if the numbers are the same distance apart as the 150 and there is a peg that makes the overall arc smaller. So I can't answer your question whether the 150 would be accurate or not without reprogramming. I doubt it would work but I dunno for sure.

BTW, the 110 speedo and limit will be fine at the strip unless you do some pretty significant mods.
Raylo is offline  
Old 03-10-2011, 11:15 PM   #6
Troubled
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
OS: XP



When it comes to the accuracy of the speedometer, any speedometer either 110 or 150 cant give the exact acceleration reading, it is govern by the US authority that every speedometer will defer by +2 or -2 percentage of the actual speed of the vehicle, for 150 speedometer actual reading will be + or - 6 of the shown.
JackSwagger is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 01:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts