Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Motherboards, Bios|UEFI & CPU

User Tag List

[SOLVED] Booting Problem

This is a discussion on [SOLVED] Booting Problem within the Motherboards, Bios|UEFI & CPU forums, part of the Tech Support Forum category. Hey guys, I am having a bit of trouble booting up my computer So basically yesterday, I left my computer


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-10-2014, 07:28 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 3
OS: Windows 7 Home Premium



Hey guys, I am having a bit of trouble booting up my computer

So basically yesterday, I left my computer idle and then all of a sudden it restarted (No programs were running). Now when I try to turn on my computer, The CPU/GPU (I have an APU) fan spins extremely fast, but the power doesn't light up nor the computer turns on 9/10 times. BUT when it does turn on on the 1/10 attempt, The computer, so far works completely fine. Can someone tell me what's going on? I was playing a CPU demanding game (GTA IV) yesterday but other than my CPU reaching 55C, everything else was fine. The problem happened when I exited it and left it idle? Is one of my hardware parts dying out (Possibly PSU/APU?)

Here's my specifications:
Motherboard: AX3470 Motherboard (Acer)
PSU: 220W (Don't know the brand)
HDD: 1TB
APU: AMD A6 3620 at 2.20GHZ with integrated HD 6530d
RAM: 2x 2048MB DDR3 Ram cards

Thanks
doge123 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-10-2014, 08:18 AM   #2
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 68,316
OS: win 10 Home



Hi and welcome to TSF I would look at the psu as a possible culprit
__________________






Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline  
Old 08-10-2014, 09:00 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 3
OS: Windows 7 Home Premium



Thanks for the reply, I'll look into it.
doge123 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-15-2014, 11:46 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 3
OS: Windows 7 Home Premium



Alright, I opened up my computer to have a closer look at my PSU and A LOT of dust fell out. After cleaning out the dust, I haven't had this problem! Thanks for your help.

Also how do you mark this as solved?
doge123 is offline  
Old 08-15-2014, 11:49 AM   #5
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 68,316
OS: win 10 Home



Glad to hear it is now working OK.
Thread tools near the top of the page.
__________________






Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BSOD hardware problem HELP!
Hi guys! After spending a hell of a time searching for a clue why my PC is acting so strange i think i am on the right track, but still need your help so let me present you the situation. My new pc configured by me 1 month ago: Pentium Ivy Bridge G2020 2.9ghz MB Gigabyte Z77X-DH3 (F16...
marmarerosu BSOD, App Crashes And Hangs 42 04-04-2013 12:02 AM
Toshiba Blue Screens and Freezes
Hello, I've been getting BSODs and constant freezes for a while now. They started happening right after my laptop was forcibly turned off by a dead battery. OS - Windows 7 64-bit Windows 7 OEM version (came pre-installed on system) Age of system (hardware) 2 years (2010) Age of...
Orbacedo BSOD, App Crashes And Hangs 4 11-14-2012 06:06 PM
Booting Problem due to new external hard disk
I recently purchased Seagate External Hard disk and initially i disabled USB Devices to Disabled state while Booting. Then what problem i am getting now is : Broadcom Ethernet v7.78 somthing comes in screen..again it boots..I just went to BIOS Settings and changed USB Devices Disabled while...
sdineshkumar Windows 7 , Windows Vista Support 2 11-02-2011 05:26 AM
Booting problem.
Hi there everyone, I was recently using my computer and i moved the monitor, only to hear a sort of sparking sound, which resulted in my computer instantly turning off. Since then, when i turn it on, or try and boot in safe mode i get a blue screen with this error: STOP: 0x00000024...
thomascjhitchco Windows XP Support 3 05-03-2011 10:03 AM
Booting Problem
I recently ran into a problem while playing a game. I would be in the middle of the game and would get a full computer freeze (not one I could tab out of) so I would have to manually reboot my system with the front power button. Upon doing this it would not reboot again. I got no signal to my...
Lukta Motherboards, Bios|UEFI & CPU 26 01-25-2011 04:38 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 03:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts