Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Motherboards, Bios|UEFI & CPU

User Tag List

[resolved] ASUS K8V SE Deluxe LAN problem

This is a discussion on [resolved] ASUS K8V SE Deluxe LAN problem within the Motherboards, Bios|UEFI & CPU forums, part of the Tech Support Forum category. Good afternoon all, Just built a new computer using an ASUS K8V SE motherboard. I'm installing WinXP SP2 now, but


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-10-2005, 11:26 AM   #1
Guest
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 3
OS:


Cry

Good afternoon all,

Just built a new computer using an ASUS K8V SE motherboard. I'm installing WinXP SP2 now, but note that my onboard LAN port lights on the back of the motherboard don't light up. Nor does my router show a link light. The cable is a known good cable and I've tried others.

Do I need to install the drivers from the motherboard CDROM before the onboard LAN port will work at all? I'd assume at the very least, it would show the link light once a cable was installed.

The LAN settings in BIOS are "ENABLED" and boot from LAN "DISABLED."

thanks in advance!
ben
kd5byb is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-10-2005, 11:39 AM   #2
dai
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jul 2004
Location: west australia
Posts: 78,002
OS: win 7 32x 64x rtm


install the drivers and see if it ok then



dai is offline  
Old 09-10-2005, 01:10 PM   #3
Guest
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 3
OS:



Installed the driver from the ASUS disk and it started working!

Unfortunately, once I turned on Cool and Quiet, everything went to pot and I started getting "Service Pack 2 has a problem and must close." Reinstalling windows now as a driver rollback didn't work... :(

thanks!
ben
kd5byb is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-10-2005, 02:01 PM   #4
Guest
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 3
OS:



Apparently the Cool and Quiet drivers on the K8V SE Deluxe CD-ROM are faulty. Just reinstalled XP SP2 and its working great. LAN works great and no more odd SP2 messages.

thanks,
ben
kd5byb is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 08:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts