Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Motherboards, Bios|UEFI & CPU

User Tag List

first time build need help

This is a discussion on first time build need help within the Motherboards, Bios|UEFI & CPU forums, part of the Tech Support Forum category. I've ordered a NZXT guardian 921 case and received it the other day there seems to be a lot of


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-16-2008, 02:35 PM   #1
Guest
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 40
OS:


EEK!

I've ordered a NZXT guardian 921 case and received it the other day there seems to be a lot of case wiring and tbh i'm finding it quite daunting.

if anyone could give me any input or advice about this i would appreciate it.

thanks,
master splinter
master splinter is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-16-2008, 02:50 PM   #2
Administrator
Team Manager, Gaming
Team Manager, Microsoft Support
Team Manager, Hardware Team
Microsoft MVP
 
Wrench97's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: S.E. Pennsylvania
Posts: 54,072
OS: Win7



This may help a little>
https://www.rbmods.com/Articles/Nzxt/Guardian_921/2.php

Do you have the manual it's not very helpful but it does have the pin outs of the connectors> https://www.nzxt.com/downloads/guardian_921/

For the motherboard connections we would need to know what motherboard you have?
Wrench97 is online now  
Old 10-16-2008, 02:57 PM   #3
Guest
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 40
OS:



It's a: Asus M3A AMD 770 (Socket AM2) PCI-Express DDR2 Motherboard
master splinter is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-16-2008, 03:14 PM   #4
Administrator
Team Manager, Gaming
Team Manager, Microsoft Support
Team Manager, Hardware Team
Microsoft MVP
 
Wrench97's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: S.E. Pennsylvania
Posts: 54,072
OS: Win7



Get the motherboard manual from here> https://support.asus.com/download/dow...n-us&model=M3A

Look through the MB manual it will show you where the various connectors go on the board
If you have any questions ask away
Wrench97 is online now  
Old 10-16-2008, 03:24 PM   #5
Guest
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 40
OS:



thanks a lot for the info mate im gonna have a go at it tomorrow when the other parts arrive, i'm building a system for gaming its not a bad system

amd athlon 6000 64 x2 3.0 ghz
4 gigs ram
Asus M3A AMD 770 motherboard
BFG geforce 9800 gt 512mb oc
750 watt psu

ill let you know how i get on.
master splinter is offline  
Old 10-16-2008, 04:07 PM   #6
Administrator
Team Manager, Gaming
Team Manager, Microsoft Support
Team Manager, Hardware Team
Microsoft MVP
 
Wrench97's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: S.E. Pennsylvania
Posts: 54,072
OS: Win7



Have a look through this it may help> https://techreport.com/articles.x/13671

Let us know how your making out.
Wrench97 is online now  
Old 10-20-2008, 08:50 AM   #7
Guest
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 40
OS:



i just put it together there today but the mobo doesnt seem to be posting or perhaps the graphics card isnt working properly as i cant get anything on my screen. theres no way of trying to get it to work without the graphics card in because there is no intergrated video on my mobo.. any suggestions would be really appreicated.
master splinter is offline  
Old 10-20-2008, 10:39 AM   #8
Guest
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 40
OS:



just checked the graphics card in my other system there and it worked so its defs not that

does any1 have any ideas :'(
master splinter is offline  
Old 10-20-2008, 10:44 AM   #9
Administrator
Team Manager, Gaming
Team Manager, Microsoft Support
Team Manager, Hardware Team
Microsoft MVP
 
Wrench97's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: S.E. Pennsylvania
Posts: 54,072
OS: Win7



Make sure you have the 24 pin main And the separate 4 pin cpu power as well as the 2 aux power cables to the video card.

If you have them all hooked up try this > https://www.techsupportforum.com/f255...em-171424.html
Wrench97 is online now  
Old 10-20-2008, 10:45 AM   #10
Guest
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 40
OS:



theres only one power cable that goes into my graphics card :-O (ill check to see if theres a second) i have the 24 pin main and the 4 pin cpu power in as well.
master splinter is offline  
Old 10-20-2008, 11:15 AM   #11
Administrator
Team Manager, Gaming
Team Manager, Microsoft Support
Team Manager, Hardware Team
Microsoft MVP
 
Wrench97's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: S.E. Pennsylvania
Posts: 54,072
OS: Win7



Some of those 9800GTX's have 2 6 pin connectors I haven't seen a lot of the BFG's but every one I've seen has 2
Wrench97 is online now  
Old 10-20-2008, 11:59 AM   #12
Guest
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 40
OS:



this is just a 9800 gt 512 oc lol i bought it because its more or less the exact same card as my 8800 gts 512 oc also bfg. but i got the system working now after following the benchtesting guide i found it really helpful thanks alot for the link i just hope it works in this case now
master splinter is offline  
Old 10-20-2008, 12:20 PM   #13
Administrator
Team Manager, Gaming
Team Manager, Microsoft Support
Team Manager, Hardware Team
Microsoft MVP
 
Wrench97's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: S.E. Pennsylvania
Posts: 54,072
OS: Win7



Make sure you have the standoff's in the correct spots and no extra standoffs
Wrench97 is online now  
Old 10-20-2008, 01:05 PM   #14
Guest
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 40
OS:



i dont think i got stand offs :O haha or maybe i just dont know wat they look like
master splinter is offline  
Old 10-20-2008, 01:06 PM   #15
Guest
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 40
OS:



aww ryt ryt i know wat they are now lol i just thought the screws dont fit
master splinter is offline  
Old 10-20-2008, 01:34 PM   #16
Guest
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 40
OS:



ok have just encountered a new problem the motherboard is making a noise that sounds like du dah du do do
master splinter is offline  
Old 10-20-2008, 01:52 PM   #17
Administrator
Team Manager, Gaming
Team Manager, Microsoft Support
Team Manager, Hardware Team
Microsoft MVP
 
Wrench97's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: S.E. Pennsylvania
Posts: 54,072
OS: Win7



Is it coming from the MB speaker?
Or can you tell where it's coming from?
Wrench97 is online now  
Old 10-20-2008, 03:07 PM   #18
Guest
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 40
OS:



i got it sorted m8 the graphics card wasnt sitting right lol now all i have to do tomarrow is get the front usb and audio ports working lol im actually on it right not replying to you
master splinter is offline  
Old 10-20-2008, 03:13 PM   #19
Administrator
Team Manager, Gaming
Team Manager, Microsoft Support
Team Manager, Hardware Team
Microsoft MVP
 
Wrench97's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: S.E. Pennsylvania
Posts: 54,072
OS: Win7



Good to hear:)
Wrench97 is online now  
Old 10-21-2008, 08:02 AM   #20
Guest
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 40
OS:



one last issue that i have is that theres 2 connectors for the front panel audio one labeled ac97 and another called hd audio but there is only 1 on the mobo which 1 should i connect up
master splinter is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 02:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts