Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Motherboards, Bios|UEFI & CPU

User Tag List

Compaq Presario 2100 Sound Issue After Motherboard Work

This is a discussion on Compaq Presario 2100 Sound Issue After Motherboard Work within the Motherboards, Bios|UEFI & CPU forums, part of the Tech Support Forum category. Windows XP. Had to remove motherboard to solder new power jack (novice). Afterwards there was no sound from speaker or


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-14-2014, 09:14 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 1
OS: Windows 7



Windows XP. Had to remove motherboard to solder new power jack (novice). Afterwards there was no sound from speaker or headphones. Disassembled partially to see if any cables loose, but still same issue. Opened sound settings in control panel and chose always display sound in notification and played around with the sound a bit, then sound came on. But when testing it the sound would go out for a period, maybe a minute or so, and then work again.

Did I possibly damage something on the motherboard? Any cheap way to get sound if motherboard is damaged? It has a PCMCIA slot but I don't know if a PCMCIA sound card would work on its own or need those possibly damaged parts of the motherboard to work. Also those PCMCIA sound cards seem expensive for what I need. This is an old computer I keep for garage work.
montero1421 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-15-2014, 04:11 PM   #2
Team Manager - Networking
Moderator - Hardware
 
JimE's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: St Louis, MO
Posts: 19,823
OS: Win 7 SP1

My System


Loose cabling or damaged motherboard. You could always use a USB model.
__________________
Jim

JimE is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Toshiba L745 laptop Sound Doesnt work
im new to here, l have L745 TOSHIBA laptop previously it work properly.but yesterday its sound didn't work. laptop start time sound work well but after some times ( like a 10 min) it doesnt work. so i pluged head set then sound work through head set .after i unpluged a head set sound work through...
lapHelp Sound Cards 2 10-02-2013 05:23 PM
BSOD 0x1A running Viber 3.1.1.60 on W7x64
Hello. I've installed Viber for Windows onto my stable system. Now I'm getting occasionally a BSOD 0x1A during first running hour. Now I killed the Viber app after Windows start and work ok for 3 hours. The Viber log.log file says: Product version 3.0.0.133634 The viber.exe file version is...
pieceofbrain BSOD, App Crashes And Hangs 2 09-28-2013 08:43 AM
[SOLVED] Biostar mobo onboard sound issue, drivers not working
I just upgraded my comp, was running an old 800mhz CPU/512mb RAM, hacked together out of bits and pieces of all manner of old, fossilized machines, damnable thing was older than I am, or bits of it were, now I have a half decent system. Currently running: XP pro Biostar N68S3+ motherboard...
Tsathoggua Motherboards, Bios|UEFI & CPU 15 01-10-2011 11:05 PM
Vista to XP Downgrade Compaq/ HP F700/G6000/DV6900/DV6700/DVx7xx/DV9800 Series Laptop
GUIDELINES Please read the following:. I have compiled a list of drivers for the Compaq Presario/HP F700/G6000,DV6900/DV6700/x7xx and DV9800 series laptops with an AMD Processor ONLY. These drivers have been used "Successfully" to downgrade these laptops from Vista to XP. I must warn you....
BCCOMP Laptop Support 3 11-04-2008 07:58 PM
[AUDIO] Sound problems? Try these things first.
Basic Troubleshooting of Sound Problems. When a sound problem occurs, quite often it is an issue with the speaker connections or the sound being muted in Windows. Sometimes you may come across a driver issue, corrupt Windows or (uncommon) faulty hardware. The following are a few things that...
Deleted090308 Troubleshooting Tips and Tricks 0 02-17-2008 01:05 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 03:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts