Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Motherboards, Bios|UEFI & CPU

User Tag List

booting up problems

This is a discussion on booting up problems within the Motherboards, Bios|UEFI & CPU forums, part of the Tech Support Forum category. Hi, I just built my computer...everything is fine except for when i completely shut off my computer...when i turn it


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-17-2003, 06:12 AM   #1
Guest
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 2
OS:



Hi,

I just built my computer...everything is fine except for when i completely shut off my computer...when i turn it on again, it'll ask for a boot up disk (i.e. windows xp cd), it goes to the windows installation screen, which i then exit and then windows loads up normally...however, if all i do is reset my computer, then this does not happen and windows loads up normally.

Why the heck is this happening? I have my HD as my primary master and my cd rom as a secondary master.

Thanks
invasian is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-17-2003, 05:17 PM   #2
Guru
 
clintfan's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Silicon Valley, CA
Posts: 1,315
OS: XP Pro


This sounds like a really weird problem that someone will probably have a really simple solution for. Like maybe the boot finds an autorun.inf file in your C: root directory that shouldn't be there. But there's not much to go on here yet.

Sorry, but you will have to give a lot more details about your system first. Including your mobo model, all hard disk and CD models, all about how you have those drives cabled, and to what mobo ports they are attached. Then more folks will probably hop on with suggestions.

-clintfan
clintfan is offline  
Old 09-17-2003, 05:52 PM   #3
SPEEDO
Guest
 
Posts: n/a
OS:


Sounds like the boot record has gone poo poo................:D

Try doing a repair by booting to the XP CD and following the prompts.
 
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-17-2003, 06:41 PM   #4
Guest
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 2
OS:


Thanks guys...i called up asus and it turns out that i had to change my jumper on my hd from master to cable select...that fixed the problem right away

my mobo is a p4c800-E Deluxe and HD Western Digital Caviar Special Edition WD800JB 80GB ATA/100 7200RPM Hard Drive w/8MB Buffer
invasian is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 11:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts