Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > Console Gaming Support

User Tag List

Gana mini av2hdmi upscaler giving me a blue screen with my N64

This is a discussion on Gana mini av2hdmi upscaler giving me a blue screen with my N64 within the Console Gaming Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hey guys. I recently pulled my n64 out of storage and wanted to play on my Vizio D43-F1. First I


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-16-2020, 03:17 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 18
OS: Windows 10 Pro 32 bit


Cry

Hey guys. I recently pulled my n64 out of storage and wanted to play on my Vizio D43-F1.

First I tried plugging the composite cables directly into the tv, but the tv says no signal. So I bought a Gana mini upscaler, plugged the cables in as well as the HDMI. It recognizes there's something there now, but all I'm getting is a blue screen. When I turn the N64 off, the TV makes a noise like I just unplugged an audio cable, so it's at least recognizing something.

I also tried plugging it into my Acer R240HY monitor and am having the same blue screen issue

I ordered another pair of n64 cables just to be sure, and I have the USB charger plugged into a brick in the wall, so at this point I'm not sure what else there is to do.

Any help is greatly appreciated, thank you.
wvagte is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-17-2020, 06:12 AM   #2
Team Manager - Networking
Moderator - Hardware
 
JimE's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: St Louis, MO
Posts: 19,813
OS: Win 7 SP1

My System


The N64 doesn't output video in digital format. So a simple scaler isn't going to work.

> https://www.theverge.com/circuitbrea...4-hdmi-adapter
__________________
Jim

JimE is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 08:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts