Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Cabling and Network Cards

User Tag List

Realtek Wireless Problems (pls help)

This is a discussion on Realtek Wireless Problems (pls help) within the Cabling and Network Cards forums, part of the Tech Support Forum category. Hey, usually my wifi is perfect and I have no problems connecting to the internet, but recently my Realtek 8821AE


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-11-2016, 11:54 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 4
OS: Win10



Hey, usually my wifi is perfect and I have no problems connecting to the internet, but recently my Realtek 8821AE Wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC has dissapeared from device manager. This and some WAN Miniports have gone into the "Hidden Devices" category.

When I go to properties, it says "Currently, this harware device is not connected to the computer. (Code 45)"

The list of "Hidden Devices" with this problem are:
Microsoft Hosted Network Virtual Adapter
Microsoft ISATAP Adapter
Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
Realtek 8821AE Wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC
Teredo Tunneling Pseudo-Interface
and 7 different WAN Miniports ending with:
(IKEv2)
(IP)
(IPv6)
(L2TP)
(Network Monitor)
(PPTP)
(SSTP)

I have tried restoring my computer and deleting everything, but it's still the same. Please help if you think you can.
vangerzone is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-11-2016, 12:31 PM   #2
Team Manager - Networking
 
etaf's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK, West Sussex
Posts: 8,370
OS: W7 & W10 & OSX



is it switched off ?
or switched off in the bios ?

what windows version are you using

What firewall / security suite or anti-virus do you currently have on the PC - or you have ever had on the PC in the past - any trial ware - like Norton, kaspersky or Mcafee or any free security suites like zonealarm, AVG , Webroot etc
__________________
Wayne

etaf is offline  
Old 07-11-2016, 12:35 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 4
OS: Win10



Quote:
Originally Posted by etaf View Post
is it switched off ?
or switched off in the bios ?

what windows version are you using

What firewall / security suite or anti-virus do you currently have on the PC - or you have ever had on the PC in the past - any trial ware - like Norton, kaspersky or Mcafee or any free security suites like zonealarm, AVG , Webroot etc
Not sure how to check if its switched off.. I just have windows defender/firewall, never changed anything or blocked anything on it
vangerzone is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-11-2016, 12:42 PM   #4
Team Manager - Networking
 
etaf's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK, West Sussex
Posts: 8,370
OS: W7 & W10 & OSX



Tower, all-in-1 or laptop ?
__________________
Wayne

etaf is offline  
Old 07-11-2016, 12:48 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 4
OS: Win10



Quote:
Originally Posted by etaf View Post
Tower, all-in-1 or laptop ?
Its an all-in-one
vangerzone is offline  
Old 07-11-2016, 06:51 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 4
OS: Win10



Fixed it by turning off my pc and letting the battery cool down (not that it was very hot) then it was working. I went to my Wireless drivers properties and then power management and unchecked "Allow the computer to turn off this device to save power."
vangerzone is offline  
Old 07-12-2016, 12:29 AM   #7
Team Manager - Networking
 
etaf's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK, West Sussex
Posts: 8,370
OS: W7 & W10 & OSX



All-in-1
and Battery ?
is this a special unit , like a Sony , that I know had a battery and could work without power
Otherwise Most do not have Batteries that run the unit

anyway , glad its all fixed now
__________________
Wayne

etaf is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WiFi network with login and password using Realtek Wireless Networking Utility
System: Macbook Air 11" (Mid-2013) OS: OS X 10.9.1 Mavricks Adapter: Netgear WNA1000M USB adapter, Realtek RTL8188CUS Software: Realtek Wireless Network Utility To make a long story short the built-in WiFi adapter in my Macbook Air is inop, necessitating the use of a USB WiFi adapter,...
FF_Spectre Networking Support 11 01-24-2014 12:54 PM
[SOLVED] Wireless Card Detected, But No Internet in 2nd PCI Slot
Hello there, Hope this is the right forum. I have an interesting problem, though quite frustrating. I've found that my wireless card does not access internet in the "2nd" pci slot. After much perusing of forum threads, I've tried many things before posting and will list all my attempts...
SaigoChan Cabling and Network Cards 6 09-05-2012 04:19 PM
Realtek realtek rtl8188cu wireless lan 802.11n usb 2.0 network adapter problem.
My Spec ... Running Windows 7 64 bit I connect using my network through my laptop which has a wireless card installed and I get 15meg on a speedtest. I have just bought realtek rtl8188cu wireless lan 802.11n usb 2.0 network adapter to use on my Desktop running Windows 7 64 bit. I...
GaryGPR Networking Support 3 11-10-2011 05:23 AM
Wireless Router Problems
Hi there everyone! I could really use some help, I've been having troubles with setting up a wireless network in my flat, I hope somebody will be able to help out, or if not point me in the right direction! My thanks in advance for taking the time to read my problem! Internet access in...
johnwheeler Networking Support 1 01-05-2011 03:34 AM
Samsung CLX-3175FW wireless problems
I finally solved this problem myself, so really just providing details to others that fall foul of this issue. The problem was that although the printer could retrieve an IP address from the wireless router, it would not stay on the network. This was the case with 2 different makes of router. ...
Tux Is A Gooner Printer Support 0 01-01-2011 05:57 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 12:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts