Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Cabling and Network Cards

User Tag List

PC shows connected but can't access network?

This is a discussion on PC shows connected but can't access network? within the Cabling and Network Cards forums, part of the Tech Support Forum category. Ok so this one computer just won't connect to our network. Well it says it connects but it doesn't. It


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-12-2013, 09:33 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 2
OS: Windows XP SP2



Ok so this one computer just won't connect to our network. Well it says it connects but it doesn't. It acquires IP and I can ping it but it only last for like 4 lines? But there's no error showing on the cmd. I tried using its ethernet cable to other PCs and it works. Likewise I tried other cable for it but still won't work. I already looked into our LAN switch and found no problem. I tried using the automatic IP thingy still nothing. Tried a couple of System Restore still nothing.

You think it's a hardware problem? It was working fine a day ago...

Thanks.
dred05 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-12-2013, 10:14 PM   #2
Networking Team |Tech
 
DBCooper's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Los Angeles, California
Posts: 4,117
OS: Windows 10



Hi dred05,

So let me clarify, ethernet connection works fine but NOT wifi correct? If this is the case, then try un-installing and re-installing the wifi network card drivers. When was the last time that computer was able to access your network?
__________________
Dan Cooper ---> Nov. 24, 1971 + Flight 305 = $200,000.


DBCooper is offline  
Old 11-15-2013, 02:56 AM   #3
Windows Tech Team
Networking Team |Tech
 
alpenadiver's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: NorthEast, Michigan
Posts: 2,253
OS: Windows 10 Pro, Linux, Windows 7 Pro. Work systems - W2K, XP, Win7, RHEL, Solaris.

My System


What on your LAN are you trying to connect too? server, other computers / printers.

Also when you ping a IP, ping only sends 4 packets. If you want to continuously ping a IP you need to put a -t after the IP, something like this:

ping xxx.xxx.xxx.xxx -t
__________________





CompTIA - A+, Security+
"There are two types of hard drives. A drive that has failed, and one that will.
alpenadiver is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
farbar
I have tried nearly everything and can't find the program to get rid of this Ice virus I downloaded farbar and tried it with these results Please help Scan result of Farbar Recovery Scan Tool (FRST.txt) (x64) Version: 25-06-2013 02 Ran by SYSTEM on 26-06-2013 09:31:13 Running from F:\...
kick-4 Resolved HJT Threads 29 07-08-2013 09:10 PM
Can't Access Webpages, Connected to Network
Hoping you networking gurus can assist! Suddenly, one of my laptops is unable to access the internet via my apartment complex's community wifi. It will connect to the network, but times out when trying to access any webpages. All other devices are able to connect to the network and access the...
Confusedin206 Networking Support 10 02-13-2013 01:16 AM
[SOLVED] Connected to network, but no internet access
Hello. I just bought a new laptop and have had issues with it from day one regarding the internet. It connects me to the internet, but then after a few minutes on the task bar where it tells you what you are currently connected to a yellow (!) shows up. It tells me that I am connected to my...
Preeti189 Modems/Cable/DSL/Satellite 15 07-27-2012 11:17 AM
Compaq Presario CQ56 is connected to network, but has 'no internet access'
My compaq presario cq56 laptop has been connected, via wireless, to our home broadband network for ages, but suddenly it's not working. A yellow triangle with an exclamation mark has appeared over the bars of the internet symbol in the system tray, and it tells me it's connected, but that there's...
lize182 Windows 7 , Windows Vista Support 5 10-01-2011 12:45 AM
trojan virus 'appears' to have deleted whole hard drive, docs and program files
Hi. My computer's picked up a trojan virus. I had one about a year ago and people were very helpful about it on here. But this one seems to be a lot more disruptive and i'm not sure how many helpful details i'm going to be able to give you. At the moment, i can't even run a scan on the system or...
mrbaggins Resolved HJT Threads 17 06-16-2011 07:37 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 07:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts