Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Cabling and Network Cards

User Tag List

Fiber Optic Link Design

This is a discussion on Fiber Optic Link Design within the Cabling and Network Cards forums, part of the Tech Support Forum category. Hello! I'm having trouble about fiber optic link budget computation. I'm new on this and all i have right now


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-29-2017, 07:19 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 3
OS: windows 8



Hello!

I'm having trouble about fiber optic link budget computation.

I'm new on this and all i have right now is that I need to design a link for 20km distance. I tried reading about this stuff and it just flooded me with information.

Can anybody help me? please...
TIA
shuu is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-30-2017, 02:59 AM   #2
Elite Commander
 
VividProfessional's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Merseyside Uk
Posts: 1,406
OS: Windows 10

My System

Send a message via MSN to VividProfessional

Hi,
we could do with some more detail, like what the link will be used for, whats the required uptime (office hours or 24/7/365), what kind of speed do you need from it?

regards
dave
__________________
Boeing 787 Dreamliner Register
The worlds premier Dreamliner site
www.b787register.co.uk
VividProfessional is offline  
Old 03-30-2017, 05:32 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 3
OS: windows 8



Hi,
The link will be used for transferring data from our solar plant which is around 9km (but my boss said prepare a link for 15-20km) away from our Diesel plant (both located in a remote island and we disregard the rf link since we are working near multiple generators that will affect the rf signal). The uptime is at least 12hours a day. The speed is around 100 or 1000Mbits (sorry im not sure about the speed).

thanks.
shuu is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Internet Dropping Off When Ever It Feels Like it
Folks I am using a new netgear N105 wireless modem, on a HP Pavilion a6440a system with windows xp. The Internet seems to drop off. Things I tried: Firstly I recently changed from Netcomm to Netgear as the Netcomm modem start dropping of at random. The new nettgear N105 wireless modem now...
duncvr Modems/Cable/DSL/Satellite 14 02-15-2011 11:32 AM
RAM memory in BIOS
Hello When im trying to clock my RAM memory in BIOS its all gray. Any suggestions? "BIOS-Version and -date. American Megatrends Inc. 3.24, 2005-08-11" And installed RAM is only 512
Abfe Overclocking 6 01-27-2011 12:33 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 05:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts