Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Modems/Cable/DSL/Satellite

User Tag List

TL-WA850RE - Range Extender has no internet connectivity

This is a discussion on TL-WA850RE - Range Extender has no internet connectivity within the Modems/Cable/DSL/Satellite forums, part of the Tech Support Forum category. Hello I have TL-WA850RE which was working happily with TP-Link router TD-W8961ND until I changed the ISP who flashed it


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-01-2016, 02:24 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 2
OS: windows 10



Hello

I have TL-WA850RE which was working happily with TP-Link router TD-W8961ND until I changed the ISP who flashed it back to factory settings to configure the new connection. This caused the RE to stop working.

Initially, it was connecting to the router but without internet with the error exactly shown on this page https://www.tp-link.com/en/faq-691.html (What should I do if my computer is connected to the TL-WA850RE but can't connect to the Internet?)

I followed the resolution steps given on the same page and set to get a static IP – 192.168.0.254. Then I noticed that the RE is not able to connect to the router because the router can assign IP addresses starting only from 192.168.1.100 and the requested static IP is not in its range. If I change the RE static IP to bring it in the router’s range of IPs, RE connects to the router but it still cannot connect to the internet and I can verify it using the wired connection from RE to the laptop/desktop.

Can someone please help me resolve this? I am attaching the screenshots of RE settings and Router settings for your reference.

Thank you in advance.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Main Router Settings.JPG
Views:	341
Size:	97.5 KB
ID:	286466   Click image for larger version

Name:	RE Status.JPG
Views:	366
Size:	33.6 KB
ID:	286474  
tiddoo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-06-2016, 02:17 AM   #2
Windows Tech Team
Networking Team |Tech
 
alpenadiver's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: NorthEast, Michigan
Posts: 2,253
OS: Windows 10 Pro, Linux, Windows 7 Pro. Work systems - W2K, XP, Win7, RHEL, Solaris.

My System


Quote:
I followed the resolution steps given on the same page and set to get a static IP – 192.168.0.254. Then I noticed that the RE is not able to connect to the router because the router can assign IP addresses starting only from 192.168.1.100 and the requested static IP is not in its range.


Change the RE address to 192.168.1.254
you can change the IP Pool Count down to 50 instead of 101 on the router also.
__________________





CompTIA - A+, Security+
"There are two types of hard drives. A drive that has failed, and one that will.
alpenadiver is offline  
Old 07-06-2016, 08:50 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 2
OS: windows 10



Quote:
Change the RE address to 192.168.1.254


Thanks - I tried it but the problem still persists giving the same error.
tiddoo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-07-2016, 02:31 AM   #4
Windows Tech Team
Networking Team |Tech
 
alpenadiver's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: NorthEast, Michigan
Posts: 2,253
OS: Windows 10 Pro, Linux, Windows 7 Pro. Work systems - W2K, XP, Win7, RHEL, Solaris.

My System


Sounds like a configuration issue, have you using the Quick Setup feature.
How to configure my TL-WA850RE via Web GUI to extend an existing wireless network’s coverage? - Welcome to TP-LINK
__________________





CompTIA - A+, Security+
"There are two types of hard drives. A drive that has failed, and one that will.
alpenadiver is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Luhe.Sire.A infection
I tried to download both programs you advice to download and run, but each time I tried the pc wouldn't allow the download or even to run them direct...A pop up window said 'Item cannot be downloaded as it contained a virus'. when clicking on a tab within the message which said "Learn More" a...
Aw-Naw Resolved HJT Threads 43 06-06-2013 01:37 AM
DDS Report. How Long?
Following advise from a forum mod i am following the steps to run the DDS & GMER reports so i can post them with details of my system problems. I have ran the GMER report with no issues but when i ran the DDS yesterday it ran for over 5 hours without producing anything? It was also at this...
cDubya Resolved HJT Threads 44 08-28-2012 06:27 AM
sitecom range extender cant connect to the internet
I bought the Sitecom WL-130 range extender to extend my home network. I too had patch connectivity to the internet. The only way I fixed it was to buy a Sitecom ADSL wireless router to replace my aging BT unit. Now I have good connectivity 100% with security enabled. One of the probs i had...
philpugh Networking Support 0 09-24-2008 12:46 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 05:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts