Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Modems/Cable/DSL/Satellite

User Tag List

Looking for a seperate modem/router configuration.

This is a discussion on Looking for a seperate modem/router configuration. within the Modems/Cable/DSL/Satellite forums, part of the Tech Support Forum category. The part of NC I live in only has two ISP's, Mediacom, and Centurylink. Both of which give us a


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-18-2018, 05:59 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Rich Square, North Carolina
Posts: 194
OS: Windows 8


Send a message via Skype™ to AlienVibes

The part of NC I live in only has two ISP's, Mediacom, and Centurylink. Both of which give us a 2 in 1 modem/router. We had mediacom for a few months and the internet would go out several times a week, and every few weeks they had to come out to replace our modem. We've had Centurylink for about a year, and it's the same thing. We used to think maybe their service just sucks, but now we realize the 2 in 1 combos aren't worth it. The ISP won't supply a separate combo so we're on our own. We have a wireless router from a different time, just need to find a good modem. I don't know much about networking or I'd be able to find this on my own.
Our WiFi is constantly going out, and we're tired of having to wait a week to get a new modem, So this seems like the best solution.
AlienVibes is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-19-2018, 06:14 AM   #2
Team Manager
Microsoft Support
 
Corday's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Midlands of South Carolina
Posts: 25,991
OS: Windows10. In the past CP/M, DOS, Windows 95, 2000, 98SE, ME, Vista & Windows 7

My System


Although the separate setup is better, I don't think that's your problem. One of your neighbors on TSF staff has CenturyLink and might post here. Router/Modems don't just continue to fail, one after the other. Do you use a high quality surge protector? Has the outlet been checked with a tester? Broken neutral can give surges which can ruin a Router/Modem.
__________________

The stability of an OS is in direct proportion to the stability of the user.
Corday is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cloud Backup Services and Configuration Files
Hi. I'm new to this forum. I have a home laptop and I want to select one of the cloud based backup services ... Mozy, SugarSync, etc.. So I have two questions: 1. Any recommendations on the best backup service? I'm looking for something that is as automatic as possible. 2. How do I backup...
simoncz Hard Drive Support 5 11-12-2014 02:58 AM
[SOLVED] Unidentified Network / Local Area Connection doesn't have a valid IP configu
Today, I was trying to port forward on my Arris TG862G (which is a router and a modem in one, it sucks), I tried using Bridged mode to connect another to it. It worked but not how I figured or wanted it to, so I disconnected that router and plugged my ethernet cable back into the Arris...
solaphes Networking Support 2 07-10-2014 02:05 AM
SSL-VPN CONFIGURATION
Can some help please: The subject is SSL VPN (Using GNS3) I have setup an ssl vpn and his working using AAA authentication method. But have not be able to get it to work using certificate authentication method. In fact, I need some who can give me a working configuration: See here under for...
dcngibson Security and Firewalls 0 04-14-2014 04:43 AM
Microsoft Configuration Management 2012 help request.
Server 2012 standard , SQL 2012 standard and Microsoft Configuration Management 2012 was donated to my local library by Microsoft for their SMALL 22 computer network (Funny I know!). However Microsoft did not donate a tech to install. So far .. Server 2012 standard, ADDS, DNS, IIS, SQL and...
johndoe5828 Windows Servers 0 09-16-2013 08:37 AM
[SOLVED] Cannot set APN using iPhone Configuration Utility
Hello, I was unable to set the APN on my iPhone using the iPhone Configuration Utility. After creating an adequate configuration profile, I tried to install it on the iPhone, but the iPhone only displayed: "Profile Failed to Install", "Only One APN configuration can be installed at a time". ...
chrisp124 Apple iOS 4 10-03-2011 06:16 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 01:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts