Go Back   Tech Support Forum > Security Center > Virus/Trojan/Spyware Help > Resolved HJT Threads

User Tag List

Svchost.exe & generic host process errors - darn rats!!

This is a discussion on Svchost.exe & generic host process errors - darn rats!! within the Resolved HJT Threads forums, part of the Tech Support Forum category. About a month ago my computer (Windows XP Professional SP3) was attacked by some malware/virus/trojan (Security Suite 2011 or something


 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-29-2010, 08:16 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 11
OS: xp



About a month ago my computer (Windows XP Professional SP3) was attacked by some malware/virus/trojan (Security Suite 2011 or something like that) that locked all functions/programs and told me that any program I tried to open was infected with a virus. I thought I finally got rid of it by running MBAM (in safe mode). It found some trojans, etc., removed them and I thought that was that. Not exactly.

Since then, I've been getting the "Generic Host Process for Win32 Services has encountered a problem and needs to close" error with increased frequency. Now, the following happens w/in 15-20 minutes of a fresh reboot and connecting to the internet. I first get the error, then my system tray basically "blinks"; I then lose internet connection capability, then my system volume goes out, and finally the entire desktop and all programs lock up and I have to reboot. Sometimes I also get a svchost.exe error window that some memory cant be read. That svchost.exe error also posts in the error log of the Generic Host Process error. Additionally, I have no ability to download Windows updates (even when computer is not in Generic Host Process error mode and whether through IE or Firefox) and programs like Adobe are acting all crazy.

The above seems to only happen when I'm connected to the internet. When I reboot from scratch and don't connect to the internet, the computer is pretty stable - like the good old days.

I constantly scan with AVG, MBAM, Spybot, Superantispyware and Webroot and everything comes back clean every time. My only guess is that the malware wasnt completely cleaned or that in the cleaning process my registry got all screwed up. PLEASE HELP!

Thanks in advance for your time.
blue9 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-29-2010, 08:54 PM   #2
TSF Security Manager
Emeritus
 
tetonbob's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Transylvania County, North Carolina, USA
Posts: 52,197
OS: XP Pro; XP Home; Win7 x86 & x64



Hello and Welcome.

We want all our members to perform the steps outlined in the link I'll give you below, before posting for assistance. There's a sticky at the top of this forum, and a
Quote:
Having problems with spyware and pop-ups? First Steps
link at the top of each page.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Please follow our pre-posting process outlined here:

https://www.techsupportforum.com/f50/...lp-305963.html

After running through all the steps, you shall have a proper set of logs. Please post them in a new topic, as this one shall be closed. I currently have as many open topics as I can effectively handle; this will have you back in queue with the proper logs so an available helper would be able to assist.

If you have trouble with one of the steps, simply move on to the next one, and make note of it in your reply.

Please note that the Virus/Trojan/Spyware Help forum is extremely busy, and it may take a while to receive a reply.
__________________
Practice Safe Surfing
Because what you don't know, CAN hurt you.
Proud Member of UNITE since 2006

Microsoft MVP Consumer Security 2009 - 2015
tetonbob is offline  
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 01:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts