Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows XP Support

User Tag List

XP Taskbar hang

This is a discussion on XP Taskbar hang within the Windows XP Support forums, part of the Tech Support Forum category. I'm using XP Pro and am having a peculiar intermittent problem with the taskbar. Sometimes after I've connected to the


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-25-2006, 01:02 PM   #1
Guest
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 2
OS:



I'm using XP Pro and am having a peculiar intermittent problem with the taskbar. Sometimes after I've connected to the internet (broadband), if I attempt to click an item on the taskbar, the taskbar hangs. This can go on for 3 to 10 minutes and is very frustrating. Some other elements of the computer seem to work OK. I can use the Internet, open up My Computer and examine drives but can't run any .exe program files.

I've gone from imagining this is caused by XP, IE6, (so I've replaced IE6 with IE7 beta 2, then IE7 RC1, then Firefox, then IE7). I thought it was my McAfee Internet Suite but eventually realised it wasn't. I've scanned my machine regularly for adware, malware, viruses, etc. I've checked out my drivers which as far as I can tell aren't causing the problem. I've searched the Internet and Microsoft and have found that a number of other people are suffering the same aggravation. Most don't seem to have found an answer. The few solutions I've seen don't appear to apply to me because I don't have the same software on my PC. I'm now pretty well convinced it's XP, but the Microsoft support websites wasn't any help atall.

I've used XP diagnostics programs and also downloaded Sysinternals diagnostics programs to try to help but can't figure out what's causing this. My guess is that something is waiting for some data which it isn't receiving which causes the hang and eventually either times out or is otherwise 'satisfied' by some (late) data receipt. If anyone can help either with the diagnosis or cure please let me know.
lat002 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-29-2006, 11:40 AM   #2
Guest
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 2
OS:


Grin

The problem has been sorted. I was advised to try SP2 uninstalling & reinstalling SP2, which seemed to go OK, but then loads of other things weren't running properly, (or not running atall).

I therefore intended doing an XP repair installation and got into a right pickle when trying to integrate SP2 files (in accordance with Microsoft instruction paper). Cutting a long story short I reformatted my hard disk and reinstalled XP from scratch and it's never run better!!!
lat002 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 04:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts