Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows XP Support

User Tag List

Remote Desktop text distortion when using multiple monitors

This is a discussion on Remote Desktop text distortion when using multiple monitors within the Windows XP Support forums, part of the Tech Support Forum category. I have a problem with Remote Desktop when using v6.0 to connect to a dual-monitor machine using the "span" option.


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-09-2010, 04:14 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 2
OS: Windows XP Professional


Twisted

I have a problem with Remote Desktop when using v6.0 to connect to a dual-monitor machine using the "span" option. Some text gets drawn in a rather bizarre fashion - it appears that the letters of the text are drawn in a wider font, but each letter is in the same position it would be with the original font. This results in each letter overlapping the next, making text extremely difficult to read.

I can recreate this in both Microsoft Excel and Artisan Studio. In Excel it is easy to recreate:
From a dual-monitor machine, connect via mstsc (remote desktop) version 6 or higher.
Open Excel
Put some text in a cell
Use the Excel "Camera" tool to take an image of the cell and place it anywhere in the spreadsheet
Voila - the camera version of the text looks messy, while the original looks normal. Connecting to the same session without using the "span" option shows the text correctly both with and without the camera.

I appreciate that not many people will have the necessary hardware to recreate this, but was hoping someone out there might recognise the problem! I suspect that the Excel camera tool uses a different method of rendering the text, and that it is this that is getting confused.

Any help appreciated!

Alfie
alfie_wells is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-15-2010, 12:48 AM   #2
Registered Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 2
OS: Windows XP Professional



As it seems nobody has come across this or found a solution, does anyone know how to report such a bug to Microsoft?
alfie_wells is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 04:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts