Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows XP Support

User Tag List

Monitor cable

This is a discussion on Monitor cable within the Windows XP Support forums, part of the Tech Support Forum category. I have a emachines PC and Acer monitor. I developed a short in the cable to the monitor. It would


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-28-2012, 12:34 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5
OS: xp



I have a emachines PC and Acer monitor. I developed a short in the cable to the monitor. It would cause the color to dim. I purchased a new cable and pluged in in. The power light on the monitor flashes and will not come on. I replaced the old cable and the monitor came on. I disconnect the cable and replace the new one. it works. When I turn the PC off it does the same thing again. I again use the old cable, monitor comes on, replace the new cable and monitor works. Each time I turn the PC off I have to use the old cable to get the monitor to work. I have read the questions about this subject however none are quite like this and do not solve the problem.

Thanks Bob
rruth23 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-28-2012, 02:49 PM   #2
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 40,190
OS: Windows 10 64 bit, Windows 8 64, Windows 7 64 Bit SP1, XP SP3, Mac OSX 10.11.5

My System


What is the model # of your Emachine? Do you have a separate video card? or just using the onboard VGA output? if the later, then go to the Emachines site and find your model # and download the Video/Display driver for your computer and install that.
spunk.funk is offline  
Old 03-28-2012, 04:38 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5
OS: xp



Emachine T3104 with Acer AL1916 monitor. I use what came with the computer. No add on's.
rruth23 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-28-2012, 06:38 PM   #4
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 40,190
OS: Windows 10 64 bit, Windows 8 64, Windows 7 64 Bit SP1, XP SP3, Mac OSX 10.11.5

My System


Download the Chipset and the VGA driver for your computer from the eMachines site. If you are unsure of which one to download, Download Hardware Vendor Detection Utility Which should tell you from this site.
spunk.funk is offline  
Old 03-29-2012, 12:12 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5
OS: xp



I downloaded the chipset. I click run and nothing happens. Have tried other ways to start it to avail. What does this item do? Is it to detect problem item's.
rruth23 is offline  
Old 03-29-2012, 12:21 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5
OS: xp



Sorry, I didn't download the chipset. I downloaded the following:
Download Hardware Vendor Detection Utility. I click run and it doesn't show anything.

Bob
rruth23 is offline  
Old 03-29-2012, 06:12 PM   #7
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 40,190
OS: Windows 10 64 bit, Windows 8 64, Windows 7 64 Bit SP1, XP SP3, Mac OSX 10.11.5

My System


Just install the Chipset driver.4 in one and the VGA driver.
spunk.funk is offline  
Old 03-30-2012, 11:10 AM   #8
Registered Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 5
OS: xp



I downloaded and installed the items. I still have the same issue. I ran the Hardware Vendor Dection, Acer Inc and it returned the following; Lan Realtek. At the bottom is the numbers 20120314
rruth23 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will This Dual Monitor Configuration Work?
I have a DIMENSION E310. On board graphics. Has a S-Video port and audio port. PC monitor is connected with a standard VGA cord. Wanting to also hook this PC up to a Philips flat screen TV. The TV has DVI, HDMI, S-video, and regular R/W/Y components. No VGA. Can I just purchase a S-Video...
shewillnotdie Video Card Support 81 05-01-2012 10:55 AM
HDMI Monitor
Hi, I've got a Samsung T27A300 HD Monitor, which supports 1080p, Dolby sound. I just bought a decent HDMI cable. But the picture quality is still bad. In game, the shadows are foggy etc. Also the view distance is pretty short. I messed around with my monitor and xbox settings. No help.. ...
Alari1993 Console Gaming Support 17 04-20-2012 06:48 PM
Plasma as pc monitor
Im thinking on buying a new tv for use with my htpc. Is plasma a good choice? How do they perform when conneced to a pc through HDMI? Its overall use, gaming, tv series, browsing. Using of tv channels will be minimum.
nikchris Home Theater 2 03-30-2012 02:13 PM
San Diego - Cox Cable High Speed Internet, frequent disconnects?
So for the past 2 weeks or so we have been experiencing frequent disconnects from the internet. The first order of business was to call Cox. Someone came out to the house, checked all the lines, replaced our splitters and ran some tests on the modem. The modem checked out and was all good, the...
mrush0623 Networking Support 8 03-29-2012 10:14 PM
viewsonic lcd monitor logic card (video card) Promlem.
hi i want to see display card ( logic card) of view sonic lcd monitor VA1716W-4 Model VS11826 because i have this LCD but in display card i think 2 capacitor are missing I am also doing repairing cores i will sent to your pictures of my LCD monitor cards power supply out put volt is good but...
siddiqshaheen Video Card Support 0 03-27-2012 02:01 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 06:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts