Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows XP Support

User Tag List

Keyboard stops working during boot and can't log in

This is a discussion on Keyboard stops working during boot and can't log in within the Windows XP Support forums, part of the Tech Support Forum category. When I start up my computer, my USB keyboard works fine. However, when it gets to the WinXP load screen,


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-15-2008, 10:35 AM   #1
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 1
OS:



When I start up my computer, my USB keyboard works fine. However, when it gets to the WinXP load screen, the LED on my keyboard goes off and I find that when I get to the log-in screen, my keyboard doesn't work. My mouse has no problems. This has happened before, but I think it was just by pure luck it started working again then (it started working when I unplugged my ethernet last time, but I think that was just a fluke as it doesn't work when I try it now). There is NOTHING wrong with my keyboard and moving it to different ports doesn't help. It works in safe mode and when I go into setup/boot menu at start-up. I'm trying to figure out what the real cause of this problem is, so any help would be greatly appreciated! I can't think of any similarities between what I was doing on my computer the last time this happened and this time, so I'm baffled. It's like it just decides to randomly stop working.
bumperbuggy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-15-2008, 11:48 AM   #2
TSF Enthusiast
 
manic's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Florida
Posts: 5,741
OS: xp



Is your ethernet connection usb? How about the mouse? May be
a hitch somewhere in your usb, hitch/conflict. Get a ps2 converter
for your keyboard and see if it works, do the same for your mouse.
This will free up the usb resource. If your ethernet is usb I would
change that to a standard nic card or use the onboard cat5 ethernet
connection. Imho...
manic is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 04:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts