Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows XP Support

User Tag List

Black screen when installing Windows XP Home!!

This is a discussion on Black screen when installing Windows XP Home!! within the Windows XP Support forums, part of the Tech Support Forum category. I used BCD to create a bootable windows xp install cd (slipstreamed with sp2) from the i386 folder in windows,


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-27-2006, 10:38 AM   #1
Guest
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 27
OS:


Cry

I used BCD to create a bootable windows xp install cd (slipstreamed with sp2) from the i386 folder in windows, which was saved before I lost windows with an accidental disk reformat.

The cd boots up fine and everything copies over and installs correctly with no errors. It then says it will continue setup after reboot, but after reboot all I get is a black screen with a flashing cursor in the top left, with no errors. I have no idea ho to get setup to continue. Does anyone have any idea what the problem could be?

amd athlon 64 3000+
2gb PC 3200 Ram
radeon x800xt

PS:I am running Ubuntu Linux just now, but on a seperate partition and with Grub on a seperate partition and NOT on the MBR, and also Windows is on the First and active partition, so i don't think this has anything to do with it, but just in case, I thought I should mention it.
fm232 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-27-2006, 11:37 PM   #2
dai
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jul 2004
Location: west australia
Posts: 78,002
OS: win 7 32x 64x rtm


sounds like you need to load a driver with f6 during the install



dai is offline  
Old 10-28-2006, 01:50 AM   #3
Guest
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 27
OS:


Quote:
Originally Posted by dai View Post
sounds like you need to load a driver with f6 during the install
what driver should I be loading?
fm232 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-28-2006, 02:11 AM   #4
dai
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jul 2004
Location: west australia
Posts: 78,002
OS: win 7 32x 64x rtm


usually a sata or raid driver
what m/b and drive



dai is offline  
Old 10-28-2006, 02:32 AM   #5
Guest
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 27
OS:


Quote:
Originally Posted by dai View Post
usually a sata or raid driver
what m/b and drive
its an MSI 6741 / K8TM ILSR motherboard
I'm not sure how to find out if the hdd is sata or raid, and i have no idea what make it is
fm232 is offline  
Old 10-28-2006, 04:33 AM   #6
Guest
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 27
OS:


I downloaded the driver at the top of this page, booted with the xp cd, pressed f6 to install it an windows again copied all files over without error, but now when i reboot, i get the same flashing cursor, but with an '' on the right hand side of the screen. Does anyone know what this means?
fm232 is offline  
Old 10-28-2006, 10:19 AM   #7
dai
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jul 2004
Location: west australia
Posts: 78,002
OS: win 7 32x 64x rtm


i will have to find your manual



dai is offline  
Old 10-28-2006, 10:59 AM   #8
dai
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jul 2004
Location: west australia
Posts: 78,002
OS: win 7 32x 64x rtm


reading through the manual it does not appear a driver load with f6 is required
in the manual look at section 3-18 3-19
check that
pata ide controller is enabled in the bios
sata ide controller is enabled
check that you can see your h/drives listed in the bios



dai is offline  
Old 10-29-2006, 03:02 AM   #9
Guest
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 27
OS:


thanks for your help, I enabled sata and now windows continues the installation on reboot, but unfortunately it now says that it needs the asms folder from windows xp home sp2 cd. I have tried to run regedit as suggested here, but windows says it cannot run it. I have checked the disc and the asms folder is definitely there, but windows does not seem to be able to read the cd when I insert it. Is there anything I could do? Thanks in advance!
fm232 is offline  
Old 10-29-2006, 03:40 AM   #10
Guest
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 27
OS:


Grin

Nevermind, I just booted with the cd in the drive rather than inserting it during installation, so now windows is installed and running.
Thanks for all your help!
fm232 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 11:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts