Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows Servers

[SOLVED] "the referenced account is currently locked out and may not be logged on to"

This is a discussion on [SOLVED] "the referenced account is currently locked out and may not be logged on to" within the Windows Servers forums, part of the Tech Support Forum category. I get this error when trying to access resources in my Production domain from my test domain. The machine that


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-13-2007, 09:24 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Western PA
Posts: 387
OS: Vista x64



I get this error when trying to access resources in my Production domain from my test domain.

The machine that I'm getting this error on is an XP machine in the test domain.

I am simply doing a \\servera.proddomain.local\sharedfolder command.

This worked 2 days ago.. in fact, perhaps this is why i'm having trouble.. it prompted me for that domains credentials.. i entered them, checked off save password and i was in the share.. no problems.

I dont know how to clear the "saved" password as it doesnt prompt now. It seems to simply lock the user account (production user account).

I'll go in and uncheck the locked out box and all is ok.. but the minute I go back to the virtual machine and try to access the other domains share.. it locks the account again.

I cant just delete and recreate the account.. so I really need to find some other way around this issue.. or maybe just to clear the saved credentials on the test machine (for some reason)?

NOTE: If i try to access this share from a different pc/server on the test domain .. it works.. or.. on this machine that is failing.. if i try to access a DIFFERENT share on a DIFFERENT server on the production domain.. it will work.

Just fails on the share from a particular server in the prod. domain on this and only this machine.

Any thoughts out there?

__________________
markm75 is offline  
Old 09-13-2007, 09:57 AM   #2
Registered Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Western PA
Posts: 387
OS: Vista x64



UPDATE: If i logonto this same virtual LAN/machine with a different virtual domain account.. then try to access the resource it works. I also tried resetting and rejoining the virtual domain computers account, as well as deleting and recreating the virtual domain account that fails to connect to the production side share (via the production side account, which gets lockedout).. still fails.

I'd prefer to not have to use a different account name to access the resources, on this test machine.

__________________
markm75 is offline  
Old 09-13-2007, 10:34 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Western PA
Posts: 387
OS: Vista x64



Ok.. this was goofy.. but all i did to fix it was.. map a new network drive letter ( i wasnt mapping letters before).. choose the connect as this user option.. specify the username and password and domain (production domain) and now it works.. very odd.
__________________
markm75 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 04:43 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts