Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows Servers

ethernet controller driver for win server 2003

This is a discussion on ethernet controller driver for win server 2003 within the Windows Servers forums, part of the Tech Support Forum category. Hi, I just installed windows server 2003 enterprise edition in my dell dimension 4700. but the following drivers have yellow


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-18-2008, 05:53 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8
OS: windows server 2003 enterprise edition


Question

Hi,

I just installed windows server 2003 enterprise edition in my dell dimension 4700. but the following drivers have yellow marks in device manager:
* Ethernet Controller
*Multimedia Audio Controller
*PCI modem
*SM Bus Controller
*Unknown device

The video driver was also there but I downloaded the video driver for this model computer for xp and it installed fine. However, the network drivers do not get installed. I have xp pro on another small partition of the HD and all of it's drivers work fine.

Any input is well appreciated thank you.

__________________
Rodrigo7x is offline  
Old 12-18-2008, 06:07 AM   #2
TSF Enthusiast
 
XtabbedoutX's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Oklahoma City
Posts: 1,188
OS: Server 2K3 R2 SP 2, Server 2K SP4, XP PRO SP 3, Mac OS X 10.5, iPhone

My System

Send a message via AIM to XtabbedoutX

You will have to hunt around for drivers that are compatible with server 2003. You can try to download the XP drivers from the Dell site, or you will have to search the manufacturer's site of each device to find one that will work.

__________________
XtabbedoutX is offline  
Old 12-18-2008, 12:15 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8
OS: windows server 2003 enterprise edition



I found the ehternet driver and a couple of others. However, I was not able to find the multimedia audio controller and the PCI modem. I was advised that the modem should install from a standard modem driver from dell (intel 537e v90 modem driver) but I try all of them using the service tag 5nd8w61 to no avail.

I also downloaded and audio driver audio_1.0_NLD and it starts to install then it reads driver not found. If anyone knows of a link for these drivers I greatly appreciate your posting. Thank you.
__________________
Rodrigo7x is offline  
Old 12-21-2008, 03:45 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8
OS: windows server 2003 enterprise edition



Incase anyone has this same problem. I was able to install all the drivers by going to device manager and reinstalling the drivers by pointing them to the c:\dell\drivers folder in the xp pro partition I have on the hard drive. Ironically, this are the same drivers in the dell site but the drivers wouldn't install withing the server 2003 envrionment, they only worked from the xp pro partition.

I also went to microsoft update and obtained all the updates and downloaded driver max which updated all the other drivers that needed to be updated. Hope this helps.
__________________
Rodrigo7x is offline  
Old 05-21-2009, 11:29 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
OS: XP SP2



Rodrigo - I registered mainly to tell you that your last post is exactly the information I needed.
__________________
Liebre is offline  
Old 05-25-2009, 05:52 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8
OS: windows server 2003 enterprise edition


Thumbs Up

no problem,

I run into pc dilemas sometimes and it is hard to get some help. If I learn something and can be of help, I am willing to do just that.

thanks for posting.

__________________
Rodrigo7x is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 11:42 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts