Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > PC Gaming Support

Sudden Shutdowns When Running Demanding Games

This is a discussion on Sudden Shutdowns When Running Demanding Games within the PC Gaming Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hello, lately when I've been running demanding games on high settings (Skyrim, Minecraft) almost every time after a significant time


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-12-2011, 02:32 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
OS: Windows 7 64-bit



Hello, lately when I've been running demanding games on high settings (Skyrim, Minecraft) almost every time after a significant time playing, my system completely shuts down. I have checked the system temp after this numerous times and it was always running at normal temps. It's also probably important to know that I have to unplug my PC and plug it back in for it to start back up again. Interestingly enough, I can play games like Civ 4/5 for hours, yet big games like Skyrim just die on me. My computer is perfectly able to run these games on high settings, yet I can't even get Skyrim to work with ANY anti-aliasing (even without it still eventually shuts down). Signs are pointing to a possible PSU problem, but I'm no expert.

Specs:

Windows 7 64-bit
AMD Phenom II X6 1075t 3.0 ghz processor
GTX 470
PSU: 700w Part Specification
RAM: 4 GB

If any other info is needed, let me know. Thanks.

__________________
rideurlightning is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2011, 12:41 PM   #2
Team Manager, Gaming
Team Manager, Microsoft Support
Team Manager, Hardware Team
Microsoft MVP
 
Wrench97's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: May 2008
Location: S.E. Pennsylvania
Posts: 49,259
OS: Win7



Use HwMonitor run it in the back ground, Alt+Tab back to it after playing for a bit lets see what the voltages and temps show.
It does sound like a PSU issue since you have to unplug it after a shut down to boot it again.

Wrench97 is online now   Reply With Quote
Old 11-13-2011, 05:07 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
OS: Windows 7 64-bit



Thanks for the feedback. I'll try that.
__________________
rideurlightning is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Internet applications problem - background processes?
Hi. This might not be specifically a gaming problem, so sorry if it's in the wrong section. I've had Starcraft 2 installed for a while, and recently was 'gifted' Left 4 Dead 2 through a Steam account, which I played a couple times with no problems. For a few days now, neither of the 2 games...
Dianeva Windows 7 Support, Windows Vista Support 6 02-18-2011 05:09 PM
Internet Running Really Really Slow All Of A Sudden
Hi Everyone, Anyway, right to it. For some reason, my internet is running stupidly slow recently. I usually enjoy a very fast connection, but the past week or so it takes a good while to load pages, and really long to load videos. I've done a quick scan with Malwarebytes with nothing showing....
Profess0rFury Modems/Cable/DSL/Satellite 3 01-18-2011 04:30 PM
Am I now clean ? Malware.trace removed
I regularly scan with Malwarebyes and less often with SuperAntiSpyware , Spybot, and Avast AV. A scan with MB detected nothing. However, a scan with SAS found Malware.trace and quarantined it. The only listed problem was one registery entry...
Totten Resolved HJT Threads 80 01-08-2011 02:38 PM
All you need to know to play the latest games on a Low End PC [updated:07/02/2011]
UPDATE: "3 games Benchmark Added: Dirt 3, Red Faction Armageddon, FEAR 3 NOTICE: I have Upgraded my CPU from a Dual Core E2200 to a Core 2 Duo E7400, so the old benchmarks are based on a Dual Core E2200, but starting from July 2011, all benchmarks will be based on the Core 2 Duo E7400 and the...
RockmasteR PC Gaming Support 2 11-12-2010 07:00 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 01:10 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts