Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > PC Gaming Support

[SOLVED] GTA vice city no sound

This is a discussion on [SOLVED] GTA vice city no sound within the PC Gaming Support forums, part of the Tech Support Forum category. hi game guys Hey I bought a CD of GTA vice city and I installed it. It has no sound


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-02-2010, 09:46 AM   #1
Cool
 
Mars30's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Pakistan
Posts: 2,150
OS: xp 2002



hi game guys

Hey I bought a CD of GTA vice city and I installed it. It has no sound
Everything else is OK. The introductory video has sound but no sound is heard while playing the game.


I played for some time because I can claim the CD in 15 days but unfortunately the CD broke accidently and I cant claim it back now to get a new copy.

Now can I add sound to the already installed game? Any method/ideas?

Thanks,

__________________
Mars30 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2010, 02:01 PM   #2
Moderator
-Articles Team
-Games Team
 
Redeye3323's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norfolk, East Anglia, England, United Kingdom, Europe, Earth, Milky Way, Universe
Posts: 11,825
OS: Windows 7 Pro 64-bit SP1 :D

My System


Hey Mars,

Have you checked to see that the sound isn't switched off in the menu...

__________________

Games & Articles Team

Redeye3323 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2010, 10:57 PM   #3
Cool
 
Mars30's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Pakistan
Posts: 2,150
OS: xp 2002



yup mars. All the other options are in pink and Audio options is in dark pink. it is not enabled. And when I take the mouse cursor over it, a message appears in the below right corner "No hardware added".

All the drivers are doing well because I get no problems relating sound in any game except this one.
__________________
TSF Hair dresser
Mars30 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2010, 03:27 AM   #4
Moderator
-Articles Team
-Games Team
 
Redeye3323's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norfolk, East Anglia, England, United Kingdom, Europe, Earth, Milky Way, Universe
Posts: 11,825
OS: Windows 7 Pro 64-bit SP1 :D

My System


Your Sound Card may not be compatible.

Can you try removing it and using the onboard sound?
__________________

Games & Articles Team

Redeye3323 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2010, 06:09 AM   #5
Cool
 
Mars30's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Pakistan
Posts: 2,150
OS: xp 2002



Hi redeye,

I just bring another hard disk of my friend and inserted it instead of mine. The hard disk has the same game but my friend has given the CD to his cousin who lives in another city. The game worked with sound. I went to the dealer with broken CD from whom I purchased the game with the hope that it may be claimed back but no luck. the dealer told me that he has also registered 3 other complaints regarding this sound issue. So I guess may be sound file is missing from the CD.

Any way to add it? or should I have to buy a new CD?
__________________
TSF Hair dresser
Mars30 is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2010, 06:21 AM   #6
Moderator Hardware Team
 
koala's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: UK
Posts: 21,136
OS: Win7-64

My System


If it was a genuine retail disc and not a pirate copy, then the files would not have been missing. Do the disc and packaging look genuine?

As it's an old game, it will be cheap to buy a new CD if you have to.

Go into Windows Explorer and compare the folder sizes between the installation on your hard drive and your friend's. If there are any differences, check the audio folder for any missing files.

Check your sound and speaker settings in Control Panel to make sure they are setup correctly. If you've got it set to use 5.1 surround sound and the game is trying to output stereo (or vice verca), the sound might be being directed to the wrong speakers.
__________________

watch?v=qA5faeCGg-w
koala is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2010, 12:14 PM   #7
Team Manager, Gaming
 
RockmasteR's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Lebanon
Posts: 7,170
OS: Windows 7 SP1 64 bit

My System


it's not possible that the CD is genuine and is missing sound files
could you please take a screenshot of your GTA Vice City CD Folder and paste it here
__________________



!!Please do not PM me about Tech Support!!
RockmasteR is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2010, 12:24 PM   #8
Moderator
-Articles Team
-Games Team
 
Redeye3323's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norfolk, East Anglia, England, United Kingdom, Europe, Earth, Milky Way, Universe
Posts: 11,825
OS: Windows 7 Pro 64-bit SP1 :D

My System


I found this on Yahoo Answers, this might work...

----
[post removed, after searching in google, tecaudio.bat is referred to technic RIP
so that way the game is ripped and it's illegal]
----


Also, try downloading the latest patch for the game...
__________________

Games & Articles Team

Redeye3323 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2010, 12:25 AM   #9
Cool
 
Mars30's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Pakistan
Posts: 2,150
OS: xp 2002



oh I today bought a new CD and sound is working. My first guess about that CD was also the same. fake

But no idea what really happened.

Anyway thanks for helping me out. Good day. Thread solved :-)
__________________
TSF Hair dresser
Mars30 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2010, 02:28 AM   #10
Moderator
-Articles Team
-Games Team
 
Redeye3323's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Norfolk, East Anglia, England, United Kingdom, Europe, Earth, Milky Way, Universe
Posts: 11,825
OS: Windows 7 Pro 64-bit SP1 :D

My System


Thanks for telling us what solved it and marking the thread Solved...

__________________

Games & Articles Team

Redeye3323 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 03:42 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts