Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > PC Gaming Support

[SOLVED] CSS lag

This is a discussion on [SOLVED] CSS lag within the PC Gaming Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hello, im playing counter strike source and the problem is that my fps is constantly 300, but my crosshair is


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-24-2012, 08:45 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 39
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit



Hello, im playing counter strike source and the problem is that my fps is constantly 300, but my crosshair is delaying (not that much but enough).

What is the problem?

__________________
Davidbre is offline  
Old 03-24-2012, 09:13 AM   #2
TSF Articles Team
 
Carpetfizz's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: United States
Posts: 958
OS: Windows 7, Mac OSX Lion, Windows 8 Consumer Preview


Does this happen only on a particular server, or on all? Have you tried enabling/disabling mouse acceleration in the settings? You can also try to change the sensitivity.

__________________

Carpetfizz is offline  
Old 03-24-2012, 09:20 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 39
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit



Mouse acceleration was disabled all the time, and yes on every server even on my.
__________________
Davidbre is offline  
Old 03-24-2012, 09:25 AM   #4
TSF Articles Team
 
Carpetfizz's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: United States
Posts: 958
OS: Windows 7, Mac OSX Lion, Windows 8 Consumer Preview


Hmm ok, try enabling it and give it a shot. And when you mean crosshairs, does the weapon itself lag out or the crosses themselves?
__________________

Carpetfizz is offline  
Old 03-24-2012, 09:34 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 39
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit



No it didnt fix the problem, and no my weapons do not lag at all just crosshair delaying.
__________________
Davidbre is offline  
Old 03-24-2012, 05:30 PM   #6
TSF Articles Team
 
Carpetfizz's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: United States
Posts: 958
OS: Windows 7, Mac OSX Lion, Windows 8 Consumer Preview


Try enabling or disabling Vertical Sync, that could be causing lag on the 2D overlay, though it usually affects everything universally.
__________________

Carpetfizz is offline  
Old 03-25-2012, 01:29 AM   #7
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 39
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit



And that was already disabled -.-
__________________
Davidbre is offline  
Old 03-25-2012, 02:35 AM   #8
TSF Team, Emeritus
 
-WOLF-'s Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Toronto Canada
Posts: 8,824
OS: Ubuntu 12 LTS; Windows 7 Home Premium 64-bit; XP SP3 32-bit; Puppy Linux 3.4.1 32-bit

My System


What do you mean your "crosshair is delaying"? When you move the mouse to aim it is not instantaneous? Have you attempted to use a different USB port, preferably one in the back?
__________________
-WOLF- is offline  
Old 03-25-2012, 07:21 AM   #9
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 39
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit



Quote:
Originally Posted by -WOLF- View Post
What do you mean your "crosshair is delaying"? When you move the mouse to aim it is not instantaneous? Have you attempted to use a different USB port, preferably one in the back?
Yes exactly like that as you said WOLF, and no did not try changing the USB port. I will try that now.
__________________
Davidbre is offline  
Old 03-25-2012, 01:45 PM   #10
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 39
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit



Changing USB port is the same.
__________________
Davidbre is offline  
Old 03-25-2012, 02:56 PM   #11
TSF Articles Team
 
Carpetfizz's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: United States
Posts: 958
OS: Windows 7, Mac OSX Lion, Windows 8 Consumer Preview


Quote:
Originally Posted by Davidbre
Changing USB port is the same.
No, ports on the back of a computer get more power than the ones on the keyboard, monitor, or on the top. Also, are you using a wired or wireless mouse?
__________________

Carpetfizz is offline  
Old 03-25-2012, 03:28 PM   #12
TSF Team, Emeritus
 
-WOLF-'s Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Toronto Canada
Posts: 8,824
OS: Ubuntu 12 LTS; Windows 7 Home Premium 64-bit; XP SP3 32-bit; Puppy Linux 3.4.1 32-bit

My System


Quote:
Originally Posted by Carpetfizz View Post
No, ports on the back of a computer get more power than the ones on the keyboard, monitor, or on the top. Also, are you using a wired or wireless mouse?
Its not that it's more power, its that they're connected directly to the motherboard.

Anyway - have you attempted to update drivers for your mouse?
__________________
-WOLF- is offline  
Old 03-25-2012, 05:24 PM   #13
TSF Articles Team
 
Carpetfizz's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: United States
Posts: 958
OS: Windows 7, Mac OSX Lion, Windows 8 Consumer Preview


Quote:
Originally Posted by -WOLF-

Its not that it's more power, its that they're connected directly to the motherboard.

Anyway - have you attempted to update drivers for your mouse?
Oh kk thanks for the clarification!
__________________

Carpetfizz is offline  
Old 03-28-2012, 12:32 AM   #14
Team Manager, Gaming
 
RockmasteR's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Lebanon
Posts: 7,170
OS: Windows 7 SP1 64 bit

My System


just try to enable the vsync in game on in your video card's control panel

getting 300 fps is a waste, it'll just make the video card stress more
__________________



!!Please do not PM me about Tech Support!!
RockmasteR is offline  
Old 03-28-2012, 01:44 PM   #15
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 39
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit



I am using Razer DeathAdder.. nothing wireless.. everything is updated ill try doing what RockermasteR told me to. Then i will tell if it helped.
__________________
Davidbre is offline  
Old 03-29-2012, 02:35 PM   #16
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 39
OS: Windows 7 Ultimate 64-bit



Please close this thread im taking this else where, in an offer topic.

__________________
Davidbre is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PC lag problem
Hello, i have the following pc configuration for about 1 year: AMD Athlon x3 450 ATI HD 5670 MB Gigabyte GA-MA78LMT-S2 Sirtec ATX-410-212 Win 7 32 bit Home Premium Kaspersky antivirus The problem appeared a couple of days ago, while I was playing Skyrim.
t3o PC Gaming Support 1 03-24-2012 06:38 AM
Lag issue
Hey guys, I'm not sure if this is suppose to be on this thread but it seems to be the closes thing to my issue. I been having lag issue when playing games when everybody in my household is on. Obviously, people will say because you have a slow connection or a bad modem or too much people on....
u3c307 Networking Support 0 03-22-2012 04:19 AM
Random lag spikes on PC and Xbox
This is a video of what happens on my Xbox and my PC it is always three lag spikes for that set amount of time about every 15 mins or so. Random lag spikes - YouTube :banghead:
JamyPatch44 Networking Support 3 03-20-2012 07:52 PM
graphic lag help
hI guys i have a major problem, my laptop was handling well when i started playing Heroes of New earth but offlate i am getting extreme graphic lag, duno y it is but i am nt able to play anymore because of this graphic lag and my system is getting heated up a lot can any 1 tell me what should i do...
judas321 PC Gaming Support 11 03-19-2012 10:07 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 01:23 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts