Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > PC Gaming Support

[SOLVED] Command and Conquer 3 Error

This is a discussion on [SOLVED] Command and Conquer 3 Error within the PC Gaming Support forums, part of the Tech Support Forum category. Error Command and Conquer 3 Tiberium Wars -------------------------------------------------------------------------------- Hi I recently bought a new computer which has a ATI Radeon


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-12-2009, 02:07 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 5
OS: Vista (Service Pack 1)



Error Command and Conquer 3 Tiberium Wars

--------------------------------------------------------------------------------

Hi
I recently bought a new computer which has a ATI Radeon HD 4350 graphics card in it. I then bought Command And Conquer 3 Tiberium wars. The program installed fine but then a error message poped up saying. "please ensure that direct x 9.0c is installed. That your video card is the right spec to run the game. and that hardware accelaration has not been disabled". I sould mention at this point that the computer runs on 64-bit Vista. So i checked my video card and ensured that direct x was installed it was. So i put it down to the hardware accellration problem. However when i attempted to change the setting, under the toubleshooting tab of the normal apperence and personalize and apperance menu, the box was grey out and underneth it said "your current display diver does not allow changes to be made to hardware acelration settings". I then found out that with a ATI card you have to go though the 'Catalyst control centre'. However i tralled though this for about two hours and found nothing to do with hardware acceliration. Please could somone help me sort this problem as it is growing a ever annoyance that my computer is high spec enough to play the game but the graphics card does not want to run.
Thank you in advance
Jo.dell

__________________
Jo.dell is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2009, 04:45 PM   #2
Team Manager, Gaming
 
RockmasteR's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Lebanon
Posts: 7,170
OS: Windows 7 SP1 64 bit

My System


hello and welcome to TSF

first of all, please ensure that you have installed the latest directx 9, even Vista needs Dx9 to be installed.
lowering the hardware acceleration of the video card won't help, on the contrary, you won't be able to play games, if its' grayed out it means, you can't disable it, so it's enabled.
also install the latest patch for the game and the download the latest ATI drivers

__________________



!!Please do not PM me about Tech Support!!
RockmasteR is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2009, 07:20 PM   #3
TSF Team, Emeritus
 
-WOLF-'s Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Toronto Canada
Posts: 8,824
OS: Ubuntu 12 LTS; Windows 7 Home Premium 64-bit; XP SP3 32-bit; Puppy Linux 3.4.1 32-bit

My System


Actually I believe you can run DX10 or 10.1 so go to Microsoft's website and find it there.

Also, try running the game as administrator.
__________________
-WOLF- is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 03:21 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 5
OS: Vista (Service Pack 1)



I've tried installing direct x 10 and it went though fine, but i'm not sure where to find the ATI drivers?
__________________
Jo.dell is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 03:23 AM   #5
TSF Team, Emeritus
 
Aus_Karlos's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Western Australia
Posts: 4,110
OS: Windows XP 32-bit/64-bit, Ubuntu x64, Windows 7 x64

My System


This is a very common problem with Vista and a DX10 card. All you need to do is update the game to the latest version and make sure your running as an Administrator via the games desktop shortcut (In the Compatibility TAB).

To get the latest patch go here.
http://files.filefront.com/CC+3+Tibe.../fileinfo.html
Aus_Karlos is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 03:31 AM   #6
Games Team | Tech
 
McNinja's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 12,499
OS: Windows 8 Pro x64

My System


Directx 10 comes with Vista is not something you can install

You can install the latest Directx 9 which is what most games still use anyways.
http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en

ATI Driver 4350
http://game.amd.com/us-en/drivers_ca...common-vista32
You'll want the second download link (Display driver only)
__________________

http://folding.stanford.edu
If you have a problem, PM me and I'll respond in the thread you made.
power-supply-information-selection
Nvidia Drivers ATI drivers Direct X
McNinja is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 06:57 AM   #7
Registered Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 5
OS: Vista (Service Pack 1)



Hi again, thanks to all of you i finally got the game to work. THANK YOU ALL so much for your help, this has been a great first experence of TSF.
Thanks again,
Jo.dell
__________________
Jo.dell is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 07:05 AM   #8
Team Manager, Gaming
 
RockmasteR's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Lebanon
Posts: 7,170
OS: Windows 7 SP1 64 bit

My System


Glad to hear that it worked for you, please mark this thread as solved under "Thread Tools"
enjoy the game
__________________



!!Please do not PM me about Tech Support!!
RockmasteR is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 07:14 AM   #9
Games Team | Tech
 
McNinja's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 12,499
OS: Windows 8 Pro x64

My System


I would like to know what exactly fixed the issue if you can remember please?

You might be able to help us help others!
__________________

http://folding.stanford.edu
If you have a problem, PM me and I'll respond in the thread you made.
power-supply-information-selection
Nvidia Drivers ATI drivers Direct X
McNinja is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 08:59 AM   #10
Registered Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 5
OS: Vista (Service Pack 1)



It was running it as an admin and downloading the patch

__________________
Jo.dell is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 05:14 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts