Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > PC Gaming Support

Roller Coaster Tycoon 3 Error Message

This is a discussion on Roller Coaster Tycoon 3 Error Message within the PC Gaming Support forums, part of the Tech Support Forum category. I tried installing RCT3 and it seemed successful. However, when I try to play it, I get an error message


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-02-2009, 04:39 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2
OS: Vista



I tried installing RCT3 and it seemed successful. However, when I try to play it, I get an error message that says...

Runtime Error!

Program: C:\Program Files\Atari\RollerCoaster Tycoon 3\RCT3.exe

abnormal program termination



Then I discovered that my disc drive won't open. Please help! I have a Toshiba laptop.

__________________
henrobules is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2009, 05:20 PM   #2
Retired Mod.
 
Zealex's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Long Island
Posts: 4,354
OS: Windows Vista Home Premium 32 bit SP2



Try running as administrator, and your disk drive won't open with the cd in it or nothing in it and did you restart your computer and still nothing?

__________________
Forum Rules

If you come across a thread or post that is advertising, inflammatory or otherwise disagreeing with our rules, please use the Report button.

Have an issue? Post in the appropriate area and make sure to read any 'stickies' in that area, as they contain vital information.
Zealex is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2009, 06:30 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2
OS: Vista



I'm the administrator, and the disk drive opened when I let it hibernate for a bit. Yeah I restarted the computer, and it still wouldn't work.
__________________
henrobules is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 02:33 AM   #4
Team Manager, Gaming
 
RockmasteR's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Lebanon
Posts: 7,196
OS: Windows 7 SP1 64 bit

My System


try the game in compatibility mode (like Windows XP or Windows 98)
__________________



!!Please do not PM me about Tech Support!!
RockmasteR is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2009, 04:55 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1
OS: TOSHIBA Satellite L355 Service Pack 2



The same happens to me!! I have a toshiba and i just got the roller coaster tycoon 3 platinum edition and i tried to play it, but i couldn't there was the same odd message saying:

Runtime Error!

Program: C:\Program Files\Atari\RollerCoaster Tycoon 3\RCT3.exe

abnormal program termination

and also my disc drive won't open too i have to shut down my computer to get it out!!
This is so frustrating, i want to play, and also i'm not very good at the computer so i don't know what's the compability mode, can you help me?? ;S
__________________
toshiba&rollerc is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2009, 07:36 PM   #6
Games Team | Tech
 
McNinja's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 12,530
OS: Windows 8.1 Pro x64

My System


Run the game as administrator

find the game's .exe
right click and go into properties
compatibility (tab)
run as administrator.

__________________

http://folding.stanford.edu
If you have a problem, PM me and I'll respond in the thread you made.
power-supply-information-selection
Nvidia Drivers ATI drivers Direct X
McNinja is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 05:14 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts