Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > PC Gaming Support

I got a problem when i start some games....black screen appears! with sound

This is a discussion on I got a problem when i start some games....black screen appears! with sound within the PC Gaming Support forums, part of the Tech Support Forum category. okkk when i run a game....black screen appears..bt i can hear all sounds clearly....and i can also click on button


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-10-2011, 09:55 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
OS: Win 7



okkk

when i run a game....black screen appears..bt i can hear all sounds clearly....and i can also click on button if i move the mouse....

i used to play SPLIT SECOND on the same system..bt now the same game is having this problem...

its not just with huge games.... i also had this with an ALAWAR game. it was very small..few mbs...

i can play all other huge games... METRO 2033, COD Black OPS, BF BC2, NFS Hot persuit...

i did everything i could....installed latest drivers......

i cant play XENUS II white Gold...and today i downloaded DeadSpace 2....and it has the same problem...

i had an old monitor...i changed the monitor...and these games were working fine....and change the monitor again...SAME PROBLEM...

so what is the problem in this monitor....coz it was playing the same ..not playing now...

I also change the RESOLUTION of the monitor...it didnt work too!!
IF you solve my problem...YOU GOT 10 POINTS FOR SURE...

I also reinstalled Windows many times...bt that didnt workout too!
i cant wait to play DS2!

Regards!



---------------------------------

Any Help would be greatly appreciated!

dont tell me to keep the old monitor...

__________________
headhunter007 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2011, 03:24 AM   #2
Team Manager, Gaming
 
RockmasteR's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Lebanon
Posts: 7,194
OS: Windows 7 SP1 64 bit

My System


hello and welcome to TSF
this problem is due because the games are running at a resolution not supported by your monitor or even a wrong refresh rate
try to lower the refresh rate of the monitor
control panel
under appearances and personalizations choose adjust screen res -> advanced settings -> monitor
choose a lower refresh rate (like 60 hertz)
also to make sure that the problem is from your monitor, take a screenshot of the game (press Print screen from the keyboard while the game is running)
minimize it, open Paint and choose Paste to see the image you just captured

__________________



!!Please do not PM me about Tech Support!!
RockmasteR is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2011, 08:13 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
OS: Win 7



Quote:
Originally Posted by RockmasteR View Post
hello and welcome to TSF
this problem is due because the games are running at a resolution not supported by your monitor or even a wrong refresh rate
try to lower the refresh rate of the monitor
control panel
under appearances and personalizations choose adjust screen res -> advanced settings -> monitor
choose a lower refresh rate (like 60 hertz)
also to make sure that the problem is from your monitor, take a screenshot of the game (press Print screen from the keyboard while the game is running)
minimize it, open Paint and choose Paste to see the image you just captured
Thanks for the answer...but i have done that before....and there is only one option for refresh rate... it is 60...
__________________
headhunter007 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2011, 09:33 AM   #4
dai
TSF Team, Emeritus
 
Join Date: Jul 2004
Location: west australia
Posts: 74,479
OS: win 7 32x 64x rtm



what are you running
video card
cpu
m/board
ram
power supply
brand
model
wattage
check the listings in the bios for voltages and temperatures and post them
__________________
dai is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2011, 11:59 AM   #5
Team Manager, Gaming
 
RockmasteR's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Lebanon
Posts: 7,194
OS: Windows 7 SP1 64 bit

My System


after you post what dai has suggested, try to lower the resolution of your desktop and see if that could help

__________________



!!Please do not PM me about Tech Support!!
RockmasteR is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] pc black screen crash only while playing games
i have recently built my fourth computer uprgrading all of my components, i have a 3.2 AMD Phenom processor a Asus M4a88t-M motherboard 2 hitachi hard drives combined to make a teribite, 4gb of ram and a ATI Radeon 4600 HD graphics card. However when ever i play games such as COD black ops...
bongo714 RAM and Power Supply Support 9 01-16-2012 03:38 AM
Random Black Screen or Crash while Playing
The tittle says it all.. While playing games random black screen comes and in background you can hear the sound of the game and maybe sometimes it comes again in the game or more frequently it crashes and i cant go in task manager i have to manualy reset. This problem first apperad when i had...
naik2222 Video Card Support 4 02-26-2011 06:50 AM
Vista: B(lack) screen of death
Hello. First of all, apologies for bothering you with such a seemingly common problem, but I'm having a nightmare with this and need some help. I'm using Vista (I don't recall which exact version, sorry) but today I just can't get my computer to start. I get to a pure black screen with a...
Murrr BSOD, App Crashes And Hangs 1 01-08-2011 03:46 PM
Startup Error then Black Screen
Hey guys, So i was on my computer and went to log into Starcraft 2. As that happened my PC Froze. I decided to cold boot it because I could not do anything. When I started it up I noticed the mother board splash screen had these barcode scanline things vertical going down but it was only on...
n0xi3 Windows 7 Support, Windows Vista Support 5 01-05-2011 06:21 PM
All you need to know to play the latest games on a Low End PC [updated:07/02/2011]
UPDATE: "3 games Benchmark Added: Dirt 3, Red Faction Armageddon, FEAR 3 NOTICE: I have Upgraded my CPU from a Dual Core E2200 to a Core 2 Duo E7400, so the old benchmarks are based on a Dual Core E2200, but starting from July 2011, all benchmarks will be based on the Core 2 Duo E7400 and the...
RockmasteR PC Gaming Support 2 11-12-2010 07:00 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 02:15 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts