Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > PC Gaming Support

FALLOUT 3 - Texture Issue (mod)

This is a discussion on FALLOUT 3 - Texture Issue (mod) within the PC Gaming Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hail. A new issue/bug headed up since I tried to use some mod. As I see, the modded weapons and


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-22-2009, 10:51 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Budapest, Hungary
Posts: 2
OS: Xp SP3 & SnowLeopard OSX


Send a message via MSN to RoyalPredator
Exclamation

Hail.

A new issue/bug headed up since I tried to use some mod.
As I see, the modded weapons and some clothing items.
The problem is the textures are changed without any reason I can imagine.
Until this, Im played with many mods without any problem.

Tried to unstick all the mod in Fallout 3 Mod Manager, enter & save the game, then get those modded/added items back, but the issue/bug was still there.

There is one thing i should try yet. But I need to know what files are inside the Fallout3/Data folder. Becouse i can try delete all the Textures, Meshes, etc. folders and re-place the files one by one at a mod. I just dont know what was originally there... I wont delete any basic file...


Its on Microsoft Windows XP SP3 (Dont mind on the desktop, I just miss my office mac)


__________________
RoyalPredator is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2009, 12:04 AM   #2
Registered User
 
Phædrus241's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: New Orleans
Posts: 1,284
OS: Vista Ultimate x64 SP1

My System


Try removing (renaming, deleting, moving, whatever) the texture and mesh files the new weapon mods added, and remove them from the archiveinvalidation file (if you aren't using archiveinvalidationinvalidated). That should force it to use the game's original textures and meshes. Then you can reinstall the mods and see if they work then.


EDIT: the game's original texture/mesh files are hidden and cannot be deleted unless you specifically use super user privileges to do so.

__________________
Phædrus241 is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2009, 12:30 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Budapest, Hungary
Posts: 2
OS: Xp SP3 & SnowLeopard OSX


Send a message via MSN to RoyalPredator

Whats this "archiveinvalidation" ?
As I remember, a mod uset this. I activated becouse it said, and dectivated when i saw the issue, after the exit.

Can you give me a direction where it is or what it is?.
__________________
RoyalPredator is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2009, 12:18 PM   #4
Games Team | Tech
 
McNinja's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 12,530
OS: Windows 8.1 Pro x64

My System


I can see a potential conflict right away. You have the Tactiacal weapons by Frederyck conflicting with the 5 other weapons on the list. Try not using the tatical weapon mod for now.
__________________

http://folding.stanford.edu
If you have a problem, PM me and I'll respond in the thread you made.
power-supply-information-selection
Nvidia Drivers ATI drivers Direct X
McNinja is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2009, 04:10 PM   #5
Registered User
 
Phædrus241's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: New Orleans
Posts: 1,284
OS: Vista Ultimate x64 SP1

My System


Reactivate archiveinvalidationinvalidated, because otherwise you have to manually put the paths for the new texture and mesh files into the archiveinvalidation file.
__________________
Phædrus241 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2010, 11:41 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
OS: vista



Hey Guys Same issue however it was working fine before (maybe fluke) i started modding about for 1 week so im no pro still getting the gyst but it makes no sense i followed the same procedur as last time and at first it wasnt working then out of the blue it started losg story short fallout got deleted aswell as all my mods used the same download now i have the same problem ive been messing with it for two days but no luck hopefully this hels the diagnosis
__________________
Razor3510 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2010, 11:47 PM   #7
Registered Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
OS: vista



and i just tried your suggetion the problem is exactly the same mabey there is a reason the textures arent reading??

__________________
Razor3510 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 08:51 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts