Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > PC Gaming Support

Age Of Empires II won't start

This is a discussion on Age Of Empires II won't start within the PC Gaming Support forums, part of the Tech Support Forum category. I recently bought Age of Empires II off amazon.com the only problem is, it loads fine, no stops there, but


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-01-2008, 11:57 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
OS: windows xp



I recently bought Age of Empires II off amazon.com

the only problem is, it loads fine, no stops there, but when i double click on the icon to play the game, it comes up and says its loading, then it disappears and its done. For some reason it doesnt load the game for me to play.

can anyone offer any help?

__________________
SvengaliGray is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2008, 12:32 PM   #2
Moderator Hardware Team
 
koala's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: UK
Posts: 21,339
OS: Win7-64

My System


Does your computer meet the game's minimum requirements, especially the graphics device?

Are your MS updates, chipset drivers, device drivers and DirectX all up to date?

Any yellow or red flags in Control Panel > System > Hardware tab > Device Manager?

Go to Start > Run > dxdiag > Display tab and run the 2 tests. Any problems listed in the Notes box?

Please post your full system specs.

__________________

watch?v=V4H5PFGr03Q
koala is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2008, 12:42 PM   #3
TSF Enthusiast
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 4,047
OS: Windows 7



Try right clicking on the shortcut > Properties > Compatibility tab > checkmark Run this program in compatability mode > first try Windows 2000, if that doesn't work try the other ones.
__________________
tosh9i is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 07:01 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts