Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Internet Browsers and Email > Internet Explorer Forum

[SOLVED] Google.com does not work!

This is a discussion on [SOLVED] Google.com does not work! within the Internet Explorer Forum forums, part of the Tech Support Forum category. Hello, I'm not sure when the problem started to occur but I have noticed that www.google.com doesn't load up in


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-07-2007, 12:22 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 48
OS: Windows Server 2008 x64



Hello,

I'm not sure when the problem started to occur but I have noticed that www.google.com doesn't load up in either IE or Firefox. My start-up page is google.ca and that works just fine. But the problem is when I try Google.com it gives me a time-out error! As a result I can't even use Gmail.com. My internet works perfectly fine in every other aspect except this. I have even tried connecting to other networks and even my school network and the problem still exists. This means it has to do something with my computer settings. I would appreciate any help! Thank you in advance.

__________________
Silicon2K7 is offline  
Old 10-07-2007, 10:26 PM   #2
Team Manager
-Microsoft Support
-Home Support
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 14,429
OS: Windows 8.1



Hello and welcome to TSF

Click Start => Run type in cmd click OK.

When Command prompt opens up type in Ping www.google.com press Enter. Copy and paste the results back into this thread.

Also:
Check the HOST file
  • Click Start
  • Click My Computer
  • Double click C: Drive
  • Double click Windows
  • Double click System32
  • Double click Drivers
  • Double click Etc.
  • There should now be a file called HOST, right click on it and click on Open or Open with...
  • Scroll down the list then double click on Notepad.
  • When the HOST file is open, look underneath:
127.0.0.1 localhost
If there is anything underneath that line above please post in your next reply.

__________________


“You can fail at what you don’t want, so you might as well take a chance on doing what you love.” ~ Jim Carrey (Ceremony speech)
Go The Power is offline  
Old 10-08-2007, 08:03 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 48
OS: Windows Server 2008 x64



Thanks for the reply!

Here is my ping to www.google.com

Pinging www.google.com [1.1.1.1] with 32 bytes of data:

Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 1.1.1.1:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% Loss)



I also checked the host file and it has this at the bottom:


127.0.0.1 localhost
::1 localhost

I deleted the ::1 part and tried google.com and it still didn't work. I put it back after that.
__________________
Silicon2K7 is offline  
Old 10-08-2007, 08:07 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 48
OS: Windows Server 2008 x64



PROBLEM FIXED :D

There were two files: hosts.txt and just a random file called "hosts" with no extension. I opened that other file with notepad and it showed:

1.1.1.1 www.google.com

I took the file out of the folder and now IT WORKS!

Thank you very much for the help!
__________________
Silicon2K7 is offline  
Old 10-08-2007, 08:15 AM   #5
Team Manager
-Microsoft Support
-Home Support
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 14,429
OS: Windows 8.1



No problems I am glad to have helped. It is good to hear your problem is solved.

Could you please mark this thread Resolved? Click Thread tools, then on Mark This Thread Resolved, as seen in the image below:

__________________


“You can fail at what you don’t want, so you might as well take a chance on doing what you love.” ~ Jim Carrey (Ceremony speech)
Go The Power is offline  
Old 11-25-2009, 03:21 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1
OS: windows xp



hi i'm new here... here is my ping to google.com:
Pinging www.google.com [64.86.16.113] with 32 bytes of data:

Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 64.86.16.113:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% Loss)

the host file:
127.0.0.1 localhost
74.125.45.100 4-open-davinci.com
74.125.45.100 securitysoftwarepayments.com
74.125.45.100 privatesecuredpayments.com
74.125.45.100 secure.privatesecuredpayments.com
74.125.45.100 getantivirusplusnow.com
74.125.45.100 secure-plus-payments.com
74.125.45.100 www.getantivirusplusnow.com
74.125.45.100 www.secure-plus-payments.com
74.125.45.100 www.getavplusnow.com
74.125.45.100 www.securesoftwarebill.com
74.125.45.100 secure.paysecuresystem.com
74.125.45.100 paysoftbillsolution.com
64.86.16.113 google.ae
64.86.16.113 google.as
64.86.16.113 google.at
64.86.16.113 google.az
64.86.16.113 google.ba
64.86.16.113 google.be..........

what should i do?
__________________
Rammiel is offline  
Old 11-28-2009, 12:15 AM   #7
Team Manager
-Microsoft Support
-Home Support
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 14,429
OS: Windows 8.1



It looks like you have a virus:

I would recommend that you go here; read and follow the instructions very carefully; then, post all the requested logs and information; as instructed, to here. (Just click on the coloured links.)

Once done, please be patient, as the Security Team Analysts are usually very busy; one of them will answer your request as soon as they can.


Good luck

Please also remember DO NOT post your logs in this thread, please start a new thread here. (Just click on the coloured link.) and post the logs.

__________________


“You can fail at what you don’t want, so you might as well take a chance on doing what you love.” ~ Jim Carrey (Ceremony speech)
Go The Power is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 09:23 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts