Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Internet Browsers and Email > Internet Explorer Forum

[SOLVED] certain web pages/sites wont open

This is a discussion on [SOLVED] certain web pages/sites wont open within the Internet Explorer Forum forums, part of the Tech Support Forum category. recently started having some problems, certain web pages/sites wont open first noticed when I tried accessing wikipedia, I get the


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-14-2011, 10:47 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 10
OS: vista



recently started having some problems, certain web pages/sites wont open first noticed when I tried accessing wikipedia, I get the same page that is displayed when there is no internet access "Internet Explorer cannot display the webpage" and the diagnose connection button. some of the speed test sites wont load either, and top10.com returns a latency test error "latency test returned an error whist trying to read the latency file"
It does not appear to be my router or connection, (it was just that I noticed the problem the day after the engineer visited to upgrade my virgin media to 50mb) as I have accessed wikipedia with my laptop. I have also noticed that vuze cannot search, get a message saying "sorry there was a problem loading this page please check your internet connection"
I have reset restored advanced settings, and reset internet explorers settings, I have cleared all cookies history and tempory internet files (although there are five folders and three files that wont delete)
I have checked my hosts file and that appears ok only has the entry "127.0.0.1 local host"
I have run ccleaner, superantispyware and malaware
I have tried google chrome and firefox these dont load wikipedia either
any advice would be much appreciated

__________________
eddie robinson is offline  
Old 06-14-2011, 10:56 AM   #2
TSF Enthusiast
 
MikenandezNST's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: California
Posts: 1,336
OS: Win Vista Ultimate EditionSP1/WinXPSP3



If you have not already power cycled your router please do so now, simply pull the power cord to the router leaving it disconnected for at least 30 seconds then plug it back in and try again.

__________________
MikenandezNST is offline  
Old 06-14-2011, 01:15 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 10
OS: vista



I had alredy tried rebooting the modem/router. its the combined virgin super hub it made no difference, and still doesnt for Ive just tried it again
__________________
eddie robinson is offline  
Old 06-14-2011, 01:20 PM   #4
IT Specialist
 
DBCooper's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Los Angeles, California
Posts: 1,959
OS: Windows 7 Ultimate



Hi eddie robinson,

Try flushing the DNS and see if that helps. Open up the command prompt and type in "ipconfig /flushdns" without the quotes. See if this helps resolve your computer issue. Hope everything works out well for you.
__________________
Dan Cooper ---> Nov. 24, 1971 + Flight 305 = $200,000.
DBCooper is offline  
Old 06-14-2011, 02:16 PM   #5
Team Manager
Microsoft Support
 
Corday's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Midlands of South Carolina
Posts: 9,850
OS: Windows 7 Pro, ME, Vista. In the past CP/M, DOS, Windows 95, 2000 & 98SE



eddie robinson: Because the problem started immediately after the upgrade, I'd call VM and tell them exactly that. If they can't fix it remotely, perhaps the engineer needs to come back.
__________________



The stability of an OS is in direct proportion to the stability of the user.
Corday is offline  
Old 06-15-2011, 02:10 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 10
OS: vista



hi db cooper:
I flushed the dns to try and see if that was the problem a couple of days ago, I tried flushing the dns again today, and get the message "the requested operation requires elevation"
hi corday:
I dont know if virgin media will do anything, as I can access the sites with my laptop, through the hub although the dont know that, so I might give them a ring and see what they say. if they send out an engineer and theres no line fault I'll on doubt get a bill though
__________________
eddie robinson is offline  
Old 06-15-2011, 11:36 AM   #7
Registered Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 10
OS: vista



just a quick update, contacted virging media, and they just went through the process of clearing history cookies etc the power cycled modem then I was told its a software problem on pc and given a number to contact a support helpline which when I called it, is run on behalf of virging media and they say they can access pc remotely to fix problems, but I have to subscribe for a minimum of six months
__________________
eddie robinson is offline  
Old 06-15-2011, 12:37 PM   #8
Team Manager
Microsoft Support
 
Corday's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Midlands of South Carolina
Posts: 9,850
OS: Windows 7 Pro, ME, Vista. In the past CP/M, DOS, Windows 95, 2000 & 98SE



I love the new outsourcing. The "director" gets a commission for the referral and shirks all responsibility. Some of the largest corporations now do this. Anyway, before proceeding further, go to this Microsoft site: How to reinstall or repair Internet Explorer in Windows 7, Windows Vista, and Windows XP
__________________



The stability of an OS is in direct proportion to the stability of the user.
Corday is offline  
Old 06-17-2011, 04:13 AM   #9
Team Manager
-Microsoft Support
-Home Support
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 13,943
OS: Microsoft Windows 8.1



Check if you are using any Proxy Settings, here's how to remove it.

Clear your browser's cache. Here's a guide.

Then this:

How do I reset the hosts file back to the default?
__________________


"Motivation is what gets you started, Habit is what keeps you going"
Go The Power is offline  
Old 06-17-2011, 12:38 PM   #10
Registered Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 10
OS: vista



hi go the power
all the thing you have mentioned have been done before, ive done them again still without any successs, I fear I may have to format and reinstall windows to cure my problem, which then creates another problem, for I dont have a vista disk, and I dont know what I did with the info that came with the pc for reinstalling
__________________
eddie robinson is offline  
Old 06-17-2011, 12:42 PM   #11
Registered Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 10
OS: vista



hi corday,
folowed the link for reinstalling ie8, but as I have a newer version than whats on the link to download, i cant complete that option. I also cant upgrade to ie9 as it keeps failing and rolling back the changes. this has been on automatic updates for a few weeks, wonder if this has been part of my problem
__________________
eddie robinson is offline  
Old 06-17-2011, 02:31 PM   #12
Team Manager
Microsoft Support
 
Corday's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Midlands of South Carolina
Posts: 9,850
OS: Windows 7 Pro, ME, Vista. In the past CP/M, DOS, Windows 95, 2000 & 98SE



Try this MS link for IE9 problems: Troubleshoot problems when you cannot install Internet Explorer 9
__________________



The stability of an OS is in direct proportion to the stability of the user.
Corday is offline  
Old 06-18-2011, 01:09 PM   #13
Registered Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 10
OS: vista



well had a look at the link i know im running sp2 (checked system properties), rebooted, disabled av but still no joy on ie9 update, also noticed cant go to the email log in page Connecting you - Virgin Media just get the internet explorer cannot display the webpage luckily I dont use webmail that often
__________________
eddie robinson is offline  
Old 06-20-2011, 12:20 AM   #14
Team Manager
-Microsoft Support
-Home Support
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 13,943
OS: Microsoft Windows 8.1



Click Here to download IEdll.zip. Save it to your desktop.
Right click on IEdll.zip click on Extract all.
Go to the extracted files and double click on IEdll.bat
Follow the prompts.
It will tell you when it is done.
When finished please restart your computer.
__________________


"Motivation is what gets you started, Habit is what keeps you going"
Go The Power is offline  
Old 06-21-2011, 03:54 AM   #15
Registered Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 10
OS: vista



hi go the power
downloaded the zip file, unzipped then exteracted the 7-zip to get the IEdll V1.7 batch file double clicked on it and it opened cmd, got two lines saying please wait the it returned a regsvr32 message, ive tried to attach the message as a jpeg

regsvr32 message
the module gpkcsp.dll failed to load
make sure the binary is stored at the specified path or debug it to check for problems with the binary or dependant dll files
the specified module could not be found

regards
eddie
__________________
eddie robinson is offline  
Old 06-22-2011, 01:34 AM   #16
Registered Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 10
OS: vista



hi go the power
downloaded the zip file, unzipped then exteracted the 7-zip to get the IEdll V1.7 batch file double clicked on it and it opened cmd, got two lines saying please wait the it returned a regsvr32 message, ive tried to attach the message as a jpeg

regsvr32 message
the module gpkcsp.dll failed to load
make sure the binary is stored at the specified path or debug it to check for problems with the binary or dependant dll files
the specified module could not be found

regards
eddie

still not working!!
__________________
eddie robinson is offline  
Old 06-22-2011, 04:01 AM   #17
Team Manager
-Microsoft Support
-Home Support
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 13,943
OS: Microsoft Windows 8.1


Have you restarted your computer since?
__________________


"Motivation is what gets you started, Habit is what keeps you going"
Go The Power is offline  
Old 06-23-2011, 08:10 AM   #18
Registered Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 10
OS: vista



hi go the power
yes I did rebootthe computer and still no difference, I have decided to do a restore to factory settings, which has cured the problem. thanks to you and the others for all the suggestions, just wish a solution was found as I forgot to back up favourites and contacts before the restore
__________________
eddie robinson is offline  
Old 06-24-2011, 01:33 AM   #19
Team Manager
-Microsoft Support
-Home Support
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 13,943
OS: Microsoft Windows 8.1



I am glad you got the problem solved.

__________________


"Motivation is what gets you started, Habit is what keeps you going"
Go The Power is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Can't open some web sites
Using Vista on a Toshiba lap top. Connected wireless to a router and a desk top. Can not open some web sites that I used to be able to ope two weeks ago on the lap top. Can still open them on the desk top. Tried turning the router off and that didnt help. On the lap top it will say connecting to...
AkThunder Windows 7 Support, Windows Vista Support 3 04-22-2011 05:12 PM
A Complex Issue...
Summary of problem: My family has been having trouble with this laptop for some time now. I've taken up the task of trying to solve whatever problem it may have. I find myself at a dead end though. I found that the computer, get this, had no anti virus protection. So I installed AVG. However, AVG...
Tyger2057 Windows 7 Support, Windows Vista Support 4 03-13-2011 10:31 AM
Open souce web firewall launched by Qualys
Today’s web application firewalls are not up to the challenge of securing cloud systems according to security company Qualys which has set out its alternative vision based on building a new generation using open source development. Called project ‘IronBee’, the company and launch partner...
Glaswegian Computer Security News 0 02-17-2011 01:11 PM
[SOLVED] VCExpress Problem, Probably AppData\Permissions Problem?
I think it should be related to this forum because I think the problem is something with AppData \ Permissions which is related to Windows 7. I'm having a problem while running\installing Visual C++. The problem started 2 days ago, it did work before. When I'm trying to run I'm getting this...
benben12 Windows 7 Support, Windows Vista Support 8 02-09-2011 12:45 PM
Netgear FVX538 Firewall
Hi All, I am a newly joined to these forum, hopefully this is the correct section to post my inquiry. could anyone help me secure my network. we are running windows server 2003. the services installed are exchange 2003, AD, DNS, and our antivirus is Escan. When i am blocking some ports...
pdelcast Networking Support 3 02-07-2011 04:34 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 07:07 PM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts