Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Internet Browsers and Email > Internet Explorer Forum

IE8 Problem: Cannot launch the program

This is a discussion on IE8 Problem: Cannot launch the program within the Internet Explorer Forum forums, part of the Tech Support Forum category. Version of IE (Internet Explorer): IE8.0 Final Operating System: Windows XP Pro SP3 32 bit (English Version) What you have


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-24-2009, 10:56 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 5
OS: XP SP3



Version of IE (Internet Explorer):
IE8.0 Final

Operating System:
Windows XP Pro SP3 32 bit (English Version)

What you have tried:
I upgraded IE8 Final from IE8 RC1 (RC1 works flawlessly), and when I launched the program, the browser screen just flashed for a few seconds, and closed by itself. I have tried unintalling it, downgrade to IE6/IE8 RC1, they all work flawlessly. I have tried to restore settings in IE8 Final, uninstall/reinstall in in Safe Mode, disable add-ons and Anti-Virus Software and all that, but the IE8 Final just doesnt work.

What the problem is:
When I launched IE8 Final, it flashed for a few sec and then auto-closed itself, no error msg or whatever, and disabling add-ons and so on wont help.

Give detail explaining your problem:
I have searched on the internet, there are quite a few ppl having the same issue, but so far no solutions yet. I dont wanna re-install my OS :(

If you get any error message please post them:
N/A

Let me know if you need additional info, thanks!

For the ToolbarCop, I didnt paste it here as I dunno whether I have to paste the IE8 Final version info of it, or the browser I am currently using (RC1)


Thanks,
Kobe

__________________
njkobe is offline  
Old 03-25-2009, 12:20 AM   #2
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 5
OS: XP SP3



Anyway, here is the ToolbarCorp info with my current IE8 RC1:

Browser Add-on Report generated by ToolbarCop v3.4
2009-3-25 PM 3:19:13
--------------------------------------------------------------

Browser Extension: Web traffic protection statistics - {1F460357-8A94-4D71-9CA3-AA4ACF32ED8E} - E:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 2009\SCIEPlgn.dll - Enabled - All Users

Browser Extension: Create Mobile Favorite - {2EAF5BB1-070F-11D3-9307-00C04FAE2D4F} - E:\PROGRA~1\MICROS~2\INetRepl.dll - Enabled - All Users

Browser Extension: n/a - {2EAF5BB2-070F-11D3-9307-00C04FAE2D4F} - E:\PROGRA~1\MICROS~2\INetRepl.dll - Enabled - All Users

Browser Extension: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - E:\PROGRA~1\MICROS~1\Office12\REFIEBAR.DLL - Enabled - All Users

Browser Extension: n/a - {E2E2DD38-D088-4134-82B7-F2BA38496583} - %windir%\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe - Enabled - All Users

Browser Extension: Messenger - {FB5F1910-F110-11D2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe - Enabled - All Users

Toolbar: &Address - {01E04581-4EEE-11D0-BFE9-00AA005B4383} - %SystemRoot%\system32\browseui.dll - Enabled - Current User

Toolbar: &Links - {0E5CBF21-D15F-11D0-8301-00AA005B4383} - %SystemRoot%\system32\SHELL32.dll - Enabled - Current User

Toolbar: (Empty) - {C16CBAAC-A75C-4DB5-A0DD-CDF5CAFCDD3A} - (empty) - Enabled - All Users

BHO: ThunderAtOnce Class - {01443AEC-0FD1-40FD-9C87-E93D1494C233} - E:\Program Files\Thunder\ComDlls\TDAtOnce_Now.dll - Enabled - All Users

BHO: IEVkbdBHO Class - {59273AB4-E7D3-40F9-A1A8-6FA9CCA1862C} - E:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 2009\ievkbd.dll - Enabled - All Users

BHO: Java(tm) Plug-In SSV Helper - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - E:\Program Files\Java\jre6\bin\ssv.dll - Enabled - All Users

BHO: NXIECatcher Class - {83B80A9C-D91A-4F22-8DCF-EA7204039F79} - E:\Program Files\NetXfer\NXIEHelper.dll - Enabled - All Users

BHO: Thunder Browser Helper - {889D2FEB-5411-4565-8998-1DD2C5261283} - E:\Program Files\Thunder\ComDlls\xunleiBHO_Now.dll - Enabled - All Users

BHO: Windows Live Sign-in Helper - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll - Enabled - All Users

BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435B-BC74-9C25C1C588A9} - E:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll - Enabled - All Users

BHO: JQSIEStartDetectorImpl Class - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - E:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll - Enabled - All Users

Download Handler: XDownloaddManager Class - {802F530B-A8F6-4631-AE49-6BACAAC6373E} - E:\Program Files\Thunder\ComDlls\xunleiBHO_Now.dll - Enabled - Current User

Download Handler: XDownloaddManager Class - {802F530B-A8F6-4631-AE49-6BACAAC6373E} - E:\Program Files\Thunder\ComDlls\xunleiBHO_Now.dll - Enabled - All Users

Menu Extension: 使用迅雷下载 - - E:\Program Files\Thunder\Program\geturl.htm - Enabled - Current User

Menu Extension: 使用迅雷下载全部链接 - - E:\Program Files\Thunder\Program\getallurl.htm - Enabled - Current User

Run - Startup: CTFMON.EXE - - C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe - Enabled - Current User

Run - Startup: PWRMGRTR - - rundll32 C:\PROGRA~1\ThinkPad\UTILIT~1\PWRMGRTR.DLL,PwrMgrBkGndMonitor - Enabled - All Users

Run - Startup: SynTPEnh - - C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe - Enabled - All Users

Run - Startup: AVP - - "E:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 2009\avp.exe" - Enabled - All Users

Run - Startup: TPHOTKEY - - C:\PROGRA~1\Lenovo\PkgMgr\HOTKEY\TPHKMGR.exe - Enabled - All Users



List of running Processes
--------------------------------------------------------------
\SystemRoot\System32\smss.exe
\??\C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\ibmpmsvc.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\acs.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe
C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
C:\PROGRA~1\Lenovo\PkgMgr\HOTKEY\TPHKMGR.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Lenovo\PkgMgr\HOTKEY\TPONSCR.exe
C:\Program Files\Lenovo\PkgMgr\HOTKEY_1\TpScrex.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPLpr.exe
C:\PROGRA~1\ThinkPad\UTILIT~1\PWMUIAux.exe
E:\Program Files\Tencent\TT\bin\TTraveler.exe
E:\Program Files\RaySource\PeerAdapter.exe
E:\Program Files\RaySource\peer.exe
E:\Program Files\Tencent\QQ2009\Bin\QQ.exe
E:\Program Files\Tencent\QQ\TXPlatform.exe
E:\Program Files\Windows Live\msnmsgr.exe
C:\WINDOWS\system32\conime.exe
E:\Program Files\Microsoft Office\Office12\WINWORD.EXE
D:\My Documents\Tools\Q-Dir.exe
E:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 2009\avp.exe
E:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 2009\avp.exe
C:\Documents and Settings\Kobe\Desktop\Toolbarcop.exe


Operating System details
----------------------------------------------------------
Operating System: Windows XP 5.1
Build: 2600
Service Pack level: Service Pack 3

__________________
njkobe is offline  
Old 03-25-2009, 12:52 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 131
OS: xp



Please try to uninatall and re-install the internet explorer on your computer.
even if you are getting the same issue then please let me know.
__________________
techservices24 is offline  
Old 03-25-2009, 01:10 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 5
OS: XP SP3



As mentioned in my 1st thread, I've already did that for at least 5-10 times (both normal mode and safe mode), and it just did not work
__________________
njkobe is offline  
Old 03-27-2009, 08:11 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3
OS: XP Pro



I don't know....wish someone would come out with an answer because it is doing the same thing to me
__________________
penelop is offline  
Old 03-31-2009, 08:57 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 18
OS: xp



try this link "snipurl.com/eolyf".then run the batch file in that........
let me know what happens when u run that file.............
__________________
karthik1986 is offline  
Old 04-20-2009, 12:26 AM   #7
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 173
OS: Windows Xp



To resolve this issue try to uninstall and reinstall the internet explorer 8 from your computer , once you reinstalled the internet explorer try to reset it by following these steps .
1 open the internet explorer
2 Go the Tools > internet options > Advance and finally click on the reset .

This will solve your issue .
__________________
matthewforu is offline  
Old 04-20-2009, 12:51 AM   #8
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 5
OS: XP SP3



Quote:
Originally Posted by matthewforu View Post
To resolve this issue try to uninstall and reinstall the internet explorer 8 from your computer , once you reinstalled the internet explorer try to reset it by following these steps .
1 open the internet explorer
2 Go the Tools > internet options > Advance and finally click on the reset .

This will solve your issue .
I've done these steps (and all of the normal ways I can find on the internet) you've mentioned lots of times, and it just does not work Thanks for your help nevertheless.
__________________
njkobe is offline  
Old 04-20-2009, 02:57 AM   #9
Team Manager
-Microsoft Support
-Home Support
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 14,417
OS: Windows 8.1



Sorry for the delay.

Do you ahve the same problem if you do this:

Click Start, All programs, Accessories, System tools and click on Internet Explore (No Addons)
__________________


“You can fail at what you don’t want, so you might as well take a chance on doing what you love.” ~ Jim Carrey (Ceremony speech)
Go The Power is online now  
Old 04-20-2009, 03:31 AM   #10
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 5
OS: XP SP3



Quote:
Originally Posted by Go The Power View Post
Sorry for the delay.

Do you ahve the same problem if you do this:

Click Start, All programs, Accessories, System tools and click on Internet Explore (No Addons)
Yep, same problem remains if I use the non-addons version
__________________
njkobe is offline  
Old 04-21-2009, 03:59 AM   #11
Team Manager
-Microsoft Support
-Home Support
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 14,417
OS: Windows 8.1



Stop bumping your thread, Please.

Uninstall IE8 and go back to IE7
__________________


“You can fail at what you don’t want, so you might as well take a chance on doing what you love.” ~ Jim Carrey (Ceremony speech)
Go The Power is online now  
Old 08-26-2009, 12:30 PM   #12
Registered Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1
OS: Win XP Pro 32 Bit



njkobe,
Have you tried this : Start Button... Go to Control Panel... Use the Windows Update button... This for some reason opened IE8 for me whn I was having your problem. I hit the EXPRESS Windows Updates button.
Although this has not COMPLETELY resolved my issue, at least, I get NET access on the first try most of the Time.
When frustrated I: Start Button... Go to Control Panel... Use the Windows Update button... <<< NEVER HAS FAILED TO OPEN ANY VERSION OF IE FOR ME when I have had launch problems. Maybe MS is working to fix the issue and hasn't said anything. Who knows... I do know the above method worked for me...

__________________
Anaels Anvil is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2


All times are GMT -7. The time now is 12:30 AM.


Copyright 2001 - 2014, Tech Support Forum

Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts